Archívum

Iskolai hírek

2020/2021-es tanév

BÜSZKÉK VAGYUNK KOLLÉGÁNKRA

Varga Tibor  tanár bácsi egy kislány életét mentette meg  az iskolában, amiért a Vöröskereszt  Életmentő érdemérmét  vehette át 2021. június 29-én.
Kissné Karacs Róza tanárnő pedig a Vöröskeresztes Tevékenységért  Kitüntetés ezüst fokozatát kapta meg.

 FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

Padlettel készült

ÚJABB SIKER:

2021. évi Fenntarthatósági Témahéten kiemelkedő iskolai teljesítményt nyújtott intézményünk,, ezért elnyertük a megye Legaktívabb Iskola Díját. Nyereményként, a PontVelem Nonprofit Kft-től, 60 000 Ft értékű iskolai alapítványi támogatást kaptunk. 

DIGITÁLIS TÉMAHÉT


Padlettel készült

ORSZÁGOS SIKER 
A digitális témhahétre beadott intézményi pályázatunk az országos versenyen különdíjban részesült: a HighTech Suli 250.000.- Ft-os eszközbeszerzésre fordítható díját nyertük el.

 Padlettel készült


DIÁKÖNKORMÁNYZATI NAP 2021. JÚNIUS 14.

A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG.
SIKER


   

A XV. Megyei Versfesztivál eredményei megtekinthetők az alábbi dokumentum letöltésével.

A színjáték tanszak alapfok III-V. csoportja elkészítette NÉGYSZÖGLETŰ TÓCÓSKERTI MESÉK című hangoskönyvét, amelyen a gyerekek saját meséiket mondják el. Ide kattintva nyitható meg.
Hóra Panna és Hóra Panna 5. osztályos tanulók az országos Tarkabarka rokolya - rajz- és alkotópályázatra beküldött munkáikat kiállításra érdemesnek minősítettek, és ezeken a címeken megtekinthetőek:
A virtuális kiállítás: https://artspaces.kunstmatrix.com/…/111…/tarka-barka-rokolya További információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/6159
Több, mint 1000 alkotás közül kerültek beválogatásra a diákjaink munkái. Gratulálunk a sikerhez!
Közeleg a 25. Eötvös Kupa

2021. augusztus 18-23. között immár a 25. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornára kerül sor. Eddig 5 földrész 55 országából érkeztek játékosok a versenyre, többek között igen távoli országokból, például az Amerikai Egyesült Államokból, Chiléből, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Ghánából, Grúziából, Indiából, Izraelből, Japánból, Katarból, Kazahsztánból, Kenyából, Kínából, Koszovóból, Nigériából, Pakisztánból, Oroszországból, Tajvanról, Tunéziából, Vanuatuból, Vietnamból, Zimbabwéből, stb.

A nagyhírű verseny lebonyolításába idén is bekapcsolódik intézményünk, sok szülő és pedagógus segíti a program minél színvonalasabb lebonyolítását. Az elmúlt évekhez hasonlóan tanulóink ismét szerepelnek is a versenyen, mind a teremröplabda, mind a strandröplabda pályákon szerencsét próbálnak, teremben az alábbi csapat.


Tisztelt Szülők és Diákok!


A koronavírus járvány miatt a 2020-2021-es tanévet az alábbi járványügyi intézkedések, protokollok alapján indítjuk el. Kérjük, hogy a Covid kódexben foglaltakat mindenki tartsa be mindannyiunk egészségének és a tanév szokásos rendjének megőrzése érdekében.

COVID - KÓDEX  DIÁKOKNAK (letölthető)

A négyzetre kattintva nagyítható a kódexCOVID - KÓDEX SZÜLŐKNEK  (letölthető)

A négyzetre kattintva nagyítható


Digitális tanulást , tanítást segítő anyagok felső tagozatosoknak

Padlettel készült

Padlettel készültVIGYÁZZUNK MAGUNKRA ÉS EGYMÁSRA!

Padlettel készült2020-2021-es tanév


DIGITÁLIS OKTATÁSSAL ÉS ÉTKEZÉSSEL  KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK


Kedves Szülők! Kedves Tanulók!


Mint ismert hétfőtől intézményi, sőt országos szinten digitális oktatásra állunk át. Az első személyes jelenléttel történő oktatási nap a tervek szerint 2021. április 7.

A hivatalos felület továbbra is a Kréta, itt küldjük a házi feladatokat is, de a Google Classroom felületén is lesznek online órák, elsősorban a fő tárgyakból.

Az étkezéssel kapcsolatban a DIM-től a következő tájékoztatást kaptuk: „… a kialakult helyzetre való tekintettel az étkezést igénylő iskolás gyermek/ek szülei részére lehetőséget biztosítunk az ebéd egyszer használatos edényben történő elvitelére az iskola konyhájáról a gazdasági bejárat felől. A rendelés az iskola élelmezésszervezőjénél telefonon történik. Minden nap 9:30-ig lehet megrendelni illetve lemondani a következő napi étkezést. A tanév közben érvényes étkezési térítési díjak, illetve kedvezmények lesznek érvényben.”

Az iskolába belépés csak előzetes intézményvezetői engedély után lehetséges.

Kérem, hogy mindenki vigyázzon magára, csak a legszükségesebb esetekben lépjünk kapcsolatba más emberekkel.

Szombathy András
intézményvezetőIntézményvezetői (magasabb  vezetői) pályázat kiírása megjelent a Közszféra Állásportálján.

 A linkre kattintva megnyitható.

Sipos István intézményvezetői pályázata megtekinthető itt.

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői (magasabb vezetői) beosztására kiírt pályázat publikálása 2021. február 19. napjára, a pályázatok benyújtásának határideje 2021. március 21. napjára módosult.


SIKER

A Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola  által rendezett Móra Ferenc vers- és prózamondó versenyen sikerrel szerepeltek tanulóink:
5-6. évfolyamon Kósa Máté és Faragó Andrea különdíjat kaptak. Felkészítő tanárok: Vagyas Zsuzsanna és Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnők
7-8. évfolyamon Horváth Kitti Laura 1. helyezést, Fórián Anna 2. helyezést, Kaplonyi Dorina 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Megyesiné Agárdi Zsuzsanna

                                                                                                


Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnő a Móra Kiadó pedagógusoknak meghirdetett kreatív olvasmányfeldolgzást segítő feladatok készítésére kiírt pályázatán első helyezést ért el. Gratulálunk a sikerhez! Az eredmények megjelentek a Facebookon is.Közeleg a 25. Eötvös Kupa

2021. augusztus 18-23. között immár a 25. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornára kerül sor. Eddig 5 földrész 55 országából érkeztek játékosok a versenyre, többek között igen távoli országokból, például az Amerikai Egyesült Államokból, Chiléből, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Ghánából, Grúziából, Indiából, Izraelből, Japánból, Katarból, Kazahsztánból, Kenyából, Kínából, Koszovóból, Nigériából, Pakisztánból, Oroszországból, Tajvanról, Tunéziából, Vanuatuból, Vietnamból, Zimbabwéből, stb.

A nagyhírű verseny lebonyolításába idén is bekapcsolódik intézményünk, sok szülő és pedagógus segíti a program minél színvonalasabb lebonyolítását. Az elmúlt évekhez hasonlóan tanulóink ismét szerepelnek is a versenyen, mind a teremröplabda, mind a strandröplabda pályákon szerencsét próbálnak, teremben az alábbi csapat.
DIGITÁLIS TÉMAHÉT
2021. március 22-26.

Padlettel készültNASZREDDIN HODZSA VIDEÓS MESEMONDÓ PÁLYÁZAT

SIKER

A Naszreddin hodzsa meséi országos mesemondó versenyen a legszellemesebb mesemondók közé választották Tatár Máté előadását. 34 gyereket választottak ki a több mint kétszáz versenyzőből, ezért nagy dicsőség az elismerés!
Felkészítő tanár: Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnő

Máté meséje ITT tekinthető meg.


BENEVEZTÜNK!A KEDD Animációs Stúdió pályázatot hirdet Naszreddin Hodzsa videós mesemondó pályázat címmel. (filmhu) Pályázatot hirdet iskolásoknak a KEDD Animációs Stúdió Naszreddin Hodzsa videós mesemondó pályázat címmel. A pályázatra nyolc és 13, illetve 14 és 18 év közötti diákok olyan videóit várják, amelyeken egy Hodzsa-mesét olvasnak fel. A beküldött videókat közönségszavazásra bocsátják. Felkészítő tanár: Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnő.

A videóink elkészültek és feltöltésre kerültek. Kérjük, hogy szavazataikkal támogassák iskolánk pályázatát!

ELKEZDŐDÖTT A SZAVAZÁS!

Elindult a NASZREDDIN HODZSA videós mesemondó verseny közönségszavazása.
A felvételekre a KEDD YouTube csatornán, a lájk gombra kattintva lehet szavazni.
A videók az alábbi linkeken érhetőek el:  12-18 évesek: https://bit.ly/3soHH9b
A szavazás ideje: 2021. 02. 25. - 2021. 03. 07. vasárnap 24:00
A videókat bátran osszátok meg ismerőseitekkel, közösségi oldalaitokon is.
Fontos, hogy a szavazatokba csak a YouTube-os videó alatti lájkok számítanak bele (tehát például a Facebookos megosztásra érkező kedvelések nem).
A versennyel kapcsolatos friss információkért kövessétek a KEDD Facebook oldalát (https://www.facebook.com/kedd.net) és iratkozzatok fel a KEDD YouTube csatornára!

A versenyzők videóira a KEDD YouTube csatornán szavazhattok, a lájk gombra kattintva.

A benevezett diákjaink linkjei:
  NASZREDDIN HODZSA VIDEÓS MESEMONDÓ PÁLYÁZAT

SIKER!

A Naszreddin hodzsa meséi országos mesemondó versenyen a legszellemesebb mesemondók közé választották Tatár Máté előadását.
34 gyereket választottak ki a több mint kétszáz versenyzőből, ezért nagy dicsőség az elismerés!
Felkészítő tanára: Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnő.

Máté meséje  ITT  tekinthető meg:

A benevezett diákjaink linkjei:

https://youtu.be/VbGF9fDhTq8
https://youtu.be/bSy4XSYu_Hw
https://youtu.be/PK4tlxOxsZA
https://youtu.be/q1kukiAGy-g
https://youtu.be/qAhwZOfW3AY


A videók megtekinthetők itt is, de szavazni itt nem lehet:   1. 2. 3. 4. 5.


Művészeti iskola térítési díjainak befizetéseA részletes tájékoztató letölthető innen.


A Gyermelyi Tészta pályázatán szép sikert ért el iskolánk.

 


A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 18.  A téli szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. B héttel kezdünk.


Jó tanuló, jó sportoló - jutalmazás

Jó tanulókat és jó sportolókat jutalmazott 2020. december 18-án az Eötvös DSE. Az eseményről készült cikkek itt olvashatók. 1. 2.

    


Vörösmarty Napok

Vörösmarty Napok megyei szavalóversenyének eredményei letölthetők innen.
A díjnyertes szavalók videói megtekinthetők itt.


Békés, áldott karácsonyt és nagyon boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek!

Megyesiné Agárdi Zsuzsa tanránő és tanítványai  mondják el a  Kis gyufaáruslány történetét. A videót szerkesztette:  T. Nagy  Levente.


Európai Hulladékcsökkentési HétIskolánk részt vett a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét akciósorozatban. A „Bevásárlás felesleges hulladék nélkül” című akciónk tartalma nagyon egyszerű. A megvásárolt zöldségeket, gyümölcsöket nem az áruházak által ajánlott nejlonzacskóba tesszük, hanem a gyerekek által felnőtt segítséggel készített újrahasznosítható textil szatyorba. Ezáltal a nejlont nem vesszük igénybe, így a vásárlásnál nem használunk felesleges csomagolóanyagot, nem termelünk hulladékot.

Az akció arra terjedt ki, hogy a hulladékcsökkentésre felhívjuk a figyelmet és ezt a hasznos vásárlási szokást népszerűsítsük a szülők, a gyerekek és a pedagógusok felé. Reméljük, hogy a széleskörű kommunikációval, figyelemfelkeltéssel minél több családnak fel tudtuk hívni a figyelmét arra, hogy ez az akció folyamatosan alkalmazható, így folyamatosan tehetünk a hulladékcsökkentésért.

Úgy gondoljuk, hogy ha ez a fajta vásárlás szokássá kell, hogy váljon, amely megítélésünk szerint Európa más országaiban is alkalmazható.

A projekt hosszú távú hatása az, hogy minél inkább elterjed ez a vásárlási szokás, annál kevesebb nejlon zacskót dobunk a szemétbe.

Az akció látható eredménye az lenne, ha látnánk, hogy az iskolánkba járó tanulók és szüleik vásárlásaik során textil szatyrokba teszik a gyümölcsöket, zöldségeket.
Képek


XIV. Szabó Magda fesztivál eredményei

A XIV. Megyei Szabó Magda Vers-, Mese és Prózamondó Fesztiválra beérkezett produkciókat a szakmai zsűri értékelte. A zsűrizést a fesztivál hagyományainak megfelelően a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár könyvtárosai végezték.
Az értékelést és az eredményeket ezúton küldöm. Az okleveleket letölthető és nyomtatható formában kapják majd meg a gyerekek.

Tisztelettel és köszönettel:
Megyesiné Agárdi Zsuzsanna szervező tanár

Az  értékelés és az eredmények letölthetők innen.


Rajzverseny

Az Ökováros Alapítvány által meghirdetett "Apró barátaink" című  rajzversenyre Pólyik Noémi 6.a osztályos tanulónk két rajzával neveztünk be.
Felkészítő tanára: Kissné Gyönyörű Ibolya

       


MOSOLYMANÓK  AJÁNDÉKDOBOZOK KÉSZÍTÉSE ÉS ELEMGYŰJTÉS

Ajándékdobozokat készítettünk rászoruló gyerekek, családok támogatására.
A Fenntarthatósági témahét keretében elemeket gyűjtöttünk.
Köszönjük a támogatást, a felajánlásokat!

Íme az eredmény! Az  iskolánk  44 dobozzal támogatta a kezdeményezést.  A gyűjtést  Kissné Karacs  Róza tanárnő  koordinálta. 


Képek


BÜSZKÉK VAGYUNK
A mostani 4. a osztályosaink a  tavaszi időszakban, hamadik osztályosként sem tétlenkedtek az online tanulás időszakában., hiszen a tanulás mellett versenyeken is részt vettek  és sikereket értek el.
A Népek tavasza országos történelmi csapatversenyen 3. helyezést értek el:  Résztvevők: Kiss Martin Ádám, Kopócs Kinga Panka, Manó Maja, Zsíros Vivien. A Szeresd a Földet! országos természetvédelmi projektversenyen pedig első helyezést értek el.  Résztvevők: Adorján Anna, Manó Maja, Seres Fruzsina Rebeka, Török Nóra.

Az oklevelek a képre kattintva nagyíthatók.

KÖNYVJELZŐCSERE
 
Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja keretében ismét csatlakoztunk a nemzetközi könyvjelzőcsere programhoz.  Ebben az évben partnereink vannak Portugáliában, Hong  Kongban és Litvániában.

EURÓPAI  HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT
Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Kedves Kollégák!

Iskolánk csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020 kezdeményezéshez.

A „Bevásárlás felesleges hulladék nélkül” című akciónk elfogadásra került. A program lényege, hogy 2020. november 21-29. között (de akár előtte és azután is) bevásárlásainkkor ne használjunk eldobható műanyag zacskókat, hanem magunk által készített sokszor használatos textil tasakokba tegyük a zöldséget, gyümölcsöt. Ezáltal csökkenteni tudjuk a felesleges hulladékok keletkezését. Az iskolában az őszi szünet után segíteni fogunk a gyerekeknek ilyen tasakokat készíteni, de esetleg addig otthon is lehet.

Kérjük, hogy készítsünk képeket, ha ilyen tasakok felhasználásával vásárolunk, és küldjük el a képeket az iskola e-mail címére: vorosmarty@vorosmarty-debr.sulinet.hu Köszönjük, ha csatlakoznak a programhoz!

 Kellemes szünetet kívánunk mindenkinek!MOL ALAPÍTVÁNY -  Helyi Érték Program 219
Adj lendületet helyi közösségednek!

Környezetvédelem, fenntarthatóság kategóriában neveztünk a versenyre.

- Segítség a helyi közösségnek szebb, élhetőbb és zöldebb környezet kialakításában és fenntartásában – intézményünkben az új kerítés mellé cserjetelepítés, faültetés; a kopjafa környékének rendbe tétele: virágok, cserjék ültetése, ízléses kialakítását tervezte.
- Terjesztik a környezettudatos szemléletet
– Nyári ÖKO-táborozás Szarvason 2020. 08. 04-07. között.

A MOL Alapítvány Helyi Érték Program 2019 pályázat célkitűzése:
Az Öko-iskola címet már sikerült elérnünk, de szeretnénk megkapni az örökös Öko-iskola címet is. Pedagógiai Programunkban kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, a fenntarthatóságra nevelés. Minden tanévben igyekszünk az aktualitásnak megfelelő programot, célkitűzést kitűzni.
Minden osztály feladata a kulturált környezet alakítása. Az iskolavezetés pedig az intézmény egyéb területén felelős. Iskolánk zöldítése érdekében szeretnénk füvesíteni (240m2), fákat- és virágokat ültetni (50 m2), az új kerítés környékét (400m) rendbe tenni. Igen nagy területről van szó, ezt fokozatosan tudjuk teljesíteni.
Egyre nagyobb számban vannak rászoruló tanulóink, akik a nyári szünidőben nem jutnak el sehova. Ezért szeretnénk egy hároméjszakás, négynapos programot biztosítani Szarvason, ÖKO-táborozás keretében.

A projekthez maximálisan igényelhető támogatás: 500.000 Ft

Pályázatunkról szóló értesítésben ez állt:
„Örömmel értesítem, hogy a szavazás során szervezetük HE19-077 iktatószámú és Zöldbolygó c. projektje nyerte el a(z) 35. szavazási körzetben a legtöbb szavazatot, amelyhez ezúton is gratulálunk! A MOL Alapítvány kuratóriuma.”

A járványügyi helyzet miatt a táborozás időpontja nem az eredetileg megjelölt időpontban: 2020. június 16-19, hanem augusztus 4-7 között valósult meg igen nagy sikerrel.
A cserjeültetést nem tudtuk a szülőkkel, önkétesekkel, gyerekekkel közösen megvalósítani, de megvalósult kertész szakemberek és a szülők bevonásával.

Nagyon szépen megújult a környezetünk. Tavasszal lesz további látványos a „zöldítő” tevékenységünk.

A pályázatban tervezett és vállalt feladatainkat igyekeztünk maradéktalanul megvalósítani. Hálásan köszönjük a MOL Alapítvány támogatását. Társadalmi felelősségvállalásból dicséretes ötösre értékeljük tevékenységüket!

Kissné Karacs Róza pályázati projektfelelős

Képek  1. 2. 3. 4.
Sajtómegjelenés
A MŰVÉSZETI ISKOLA TANDÍJAIVAL ÉS TANDÍJMENTESSÉGGEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ 

TANDÍJFIZETÉS: 2020. SZEPTEMBER 14-15. 7.30-8.30 ÉS 16.00-17.00 ÓRA KÖZÖTTInnen letölthető

2019/2020

Kedves Szülők!


Magam és tantestületünk nevében nagyon szépen köszönöm, hogy a megváltozott körülmények között segítették, több ízben - a pedagógusok feladatát átvállalva - oktatták gyermekeiket!

A különleges helyzetben új módszereket kellett alkalmaznunk, amelyek pedagógustól és szülőtől egyaránt több időt, energiát és újszerű tanulási folyamatokat követeltek.

Köszönjük, hogy a szülők többsége partner volt ebben a helyzetben! A kezdeti problémákat úgy érzem sikerült megoldanunk és eredményes tanévet zárunk.

Sajnos a tanévzáró ünnepség a tanév végén elmarad, a nyolcadikosok ballagása is csak különleges módon oldható meg.

Ezért engedjék meg, hogy ezt a lehetőséget (is) kihasználva köszönjem meg az egész tanévi munkájukat és jó egészséget kívánjak!

Remélem nem sértődnek meg a kis oklevelünkért, amelyet köszönetünk jeléül küldünk most Önöknek!

Tisztelettel:

Szombathy András
intézményvezető
2020. június
Rendhagyó ballagás.   A búcsúzó nyolcadikosoknak készült videó:


2020. február
Az iskoláról megjelent sajtóhírek lapozható formában. Íme az eddig elkészült "könyv".

2020. február 21.
Farsangi mulatság a felső tagozatosoknak 16 órától.

2015. december 15.
Iskolánk 2 csapattal is részt vett az első amatőr jégszobrász versenyen Debrecenben.Felkészítő tanáruk: Miskolczi Zoltán A csapatok a jégbe álmodott szobraik kivitelezését előzetesen hungarocellen gyakorolták. Fotók.  1. 2.

2019. december 11. 17 órától
Az István úti református templomban a művészeti iskola hagyományos karácsonyi koncertje

2019. december 11.15 órától
Az Erasmus+ program iránt érdeklődő iskolák pedagógusainak szakmai tanácskozása a könyvtárban a Debreceni Tankerületi Központtal és Erasmus+ programban résztvevő iskolákkal együttműködve

2019. december 10.
A leendő elsős szülőknek  bemutató órák a 4. osztályos termekben

2019. december 2.
A Vörösmarty Napok keretében rendeztük meg a megyei idegen nyelvi és szavalóversenyünket. Az eseményről a DEHIR is tudósított.

2019. november 29.
A kopjafánál emlékeztünk meg Vörösmarty Mihály születéséről.  A hagyományaink szerint a negyedik osztályosok szavalták el a Szózatot, majd a kopjafa koszorúzása következett.

2019. november 21.
Az Erasmus+ program keretében izlandi tanulmányúton járt pedagógusok beszámolója a pedagógus kollégáknak és a szülői munkaközösség vezetőjének. Fotók

2019. november 21.
Az alsó tagozat hagyományos szavalóversenye a könyvtárban a Vörösmarty Napok keretében.  Fotók.

2019. november 19-20.
Iskolánk is részt vett az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjában.  Fotók.
 

2019. november 12-én

14 órától  Diákönkormányzati gyűlés volt  a könyvtárban, ahol az aktuális események mellett  tanáraink  barcelonai és firenzei Erasmus+  tanulmányútjairól hallottunk beszámolót.


2012. november 11.
13. alkalommal rendezte meg a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár a Szabó Magda Megyei Mese- és Prózamondó Fesztivált. A 10 és 14 év közötti korosztálynak meghirdetett „versenyt” november 11-én tartották a Méliusz Központi Könyvtárában.
A versenyeredmények itt tekinthetők meg.
 DEHIR tudósítás itt olvasható.

További fotók itt.


2019.október 21.
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Passzold vissza tesó!" címet viselő pályázatán iskolánk bronzérmes lett. Jutalmul egy hortobágyi Madárkórházban tett kiránduláson vehettek részt tanulóink.

      

2019. október 17.
Az eTwinning Nemzeti Szolgáltatópontja értesített bennünket, hogy két eTwinning projektünk is elnyerte az országos Minősített eTwinning és az Európai Minősített Projekt   címet. 

2019. október 16-án két tudósítás is megjelent  iskolánk tanárairól, illetve diákjairól
DVSC oldalán jelent meg a tudósítás Nagy meglepetés a  DVSC edzésén címmel.  Iskolánk kórusa  kedveskedett a  Black II Black dalával az edzésre kivonuló csapatnak.
További sajtómegjelenések:  1. 2. 3. 4. 5.

 
A HAON oldalán a cikk  Elhivatottságból csinálják, nem pedig pénzért címmel  Szombathy András intézményvezető úrról  és Varga  Tibor  tanár úrról. 


2019. október 15. 17 óra
A Szülő-suli program keretében Veszélyhelyzetek és megelőzésük címmel lesz előadás és kötetlen beszélgetés a könyvtárban

2019. október 9.
Iskolánk csatlakozott az "Így Tedd Rá!" csoport felhívásához, és 2019. október 9-én az 1.a és az 1.b osztályosok, valamint az alsós gyerekek közül a művészeti iskola szolfézs tagozatos tanulói a Magyar népi játékok napján közösen énekelt és játszott iskolánk díszudvarán. A játékot betanították: Radnainé Filep Ildikó Stumpf Noémi Uzdi Krisztina Vagyas Zsuzsanna
A videó megtekinthető itt.Megérkezett az oklevél és a köszönet is:

Tisztelt Intézményvezető, kedves Kolléga!

Hálásan köszönöm, hogy csatlakoztak a 2019-es Népi Játék Napja felhíváshoz! Részvételükkel a további 475 intézménnyel együtt hozzájárultak ahhoz, hogy teret és hangot adjunk a játékok által hordozott nemzeti örökségünknek, mellyel egészen biztosan mindannyian maradandó  élményhez juttattuk tanítványainkat és magunk is osztozhattunk a közös játék erejében és élményében. Fogadják szeretettel emléklapunkat, mely tovább őrzi ezen igen fontos misszió emlékét.Kívánom, hogy a játékok kísérjék mindennapjaikat a tanév során, adjanak örömöt, értéket, ismeretet, erősítsék gyökereinket, táplálják mindannyiunk lelkét!Kérem, hogy emléklapjukat tegyék közzé és osszák meg közösségi oldalukon, hogy mindenkihez eljuthasson.
Várom Önöket 2020-ban is.

Balatoni Kata - programfelelős


A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI hagyományosan megrendezi az Állatok világnapján, október 4-én 10.00 és 11.00-tól tanulóinak és partner óvodásainak a kutyabemutatót. A programon nem csak a kutyák lesznek láthatóak, hanem vadász görény, sólyom és nyuszi is. Állatsimogatás, játékos tesz, és hasznos előadás is gazdagítja a programot. Ezen a napon több éve gyűjtünk adományokat a Madárkórház és a Állatmenhelyen élő állatok számára.


Galiba FesztiválKöszönjük az alkotók,  résztvevők és a közreműködők munkáját

További Fotók a Galiba fesztiválról.


2018/2019


BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATOS HÍREKTisztelt Leendő Elsős Tanulóink Szülei! 

A beiratkozással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

Időpontja:  
2019. április 11. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között 
2019. április 12. (péntek) 8.00-18.00 óra között 
Helye: Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, 4031 Debrecen, Angyalföld tér 4. 

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek: 
A gyermek nevére kiállított
Amennyiben van: 
tankerületi szakértői bizottság szakértői véleménye
sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye. 
Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan ebben a tekintetben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVIII. fejezete – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók. 

Tájékoztatom, hogy a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmény névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet értelmében az iskolának a beiratkozáskor fel kell mérnie, hogy a 2019/2020. tanévben a szülő a gyermeke számára - valamelyik egyház által szervezett hit- és erkölcstanoktatást vagy - az iskola által szervezett etikaoktatást igényli. Abban az esetben, ha a szülő erről nem tesz a beiratkozáskor nyilatkozatot, az iskola a tanuló számára etikaoktatást szervez.

Amennyiben lehetséges, kérjük gyermekével együtt érkezzen! 

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét, hogy a művészeti iskola zeneismeret és színjáték tanszakaira is ezeken a napokon tartjuk a meghallgatást. 

Tájékoztatom, hogy a szülők a 2019. évi általános iskolai beiratkozásakor használhatják az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során a beiratkozáshoz szükségesadatokat, nyilatkozatokat online módon otthonról is továbbíthatják az iskola felé. Az online ügyintézés elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni. A személyes megjelenést nem helyettesíti, de gyorsabbá és kényelmesebbé válik az adminisztráció. 

Intézményünk honlapján részletesen tájékozódhatnak az online ügyintézésről, kérjük, hogy használják ezt a lehetőséget. 

Szeretettel várjuk a beiratkozáskor! 

Debrecen, 2019. április 03. 

Szombathy András

2019. május 9. 
Papírgyűjtés lesz. 

2019. április 25.
Nárcisz futáson vettünk részt. Képek. 

A Graph-Art Kiadó jóvoltából 100.000 Ft-os könyvcsomagot nyert iskolánk. Évek óta partnerkapcsolatban áll a PiP program és a Tappancs/Tudorka újság kapcsán a Családbarát Kiadóval.

2019. április 13. 
Felső tagozatos  Pacsirta kórusunk az Éneklős Ifjúság  megyei minősítő versenyén arany minősítést kapott. Íme az oklevél. 

2019. április 8-án került megrendezésre hagyományos tavaszi Megyei Versfesztiválunk a Méliusz Könyvtárban. A rendezvényen 10 debreceni és 10 Hajdú-Bihar megyei település tehetséges tanulói mutatkoztak be. Összesen 80 tanuló vett részt a Költészetnapi Versmondáson. 13 diákunk ért el arany, ezüst vagy bronz minősítést, illetve különdíjat.   A részletes eredmények megtekinthetők itt. 

A rendezvényt támogatta: 
a DMJV Kulturális Alap 
a Kultúrász Közhasznú Egyesület 
a Vörösmarty Mihály Általános Iskoláért Alapítvány 

2019. április 10.
A Szülő-suli program keretében Pummer Józsefné tanárnő tart előadás  az  iskola könyvtárában 16.30-tól, melynek témája: A sikeres gyerek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

2019.  április 9-én nyílt napot tartunk az 1. és 5. osztályokban.  Az  első, második és harmadik órákat lehet látogatni. 

2019. március 29. 
ÁLMOK NAPJA” címmel Tiszántúli Szépíró, Szépen Rajzoló, Szépen Szóló Verseny volt általános és középiskolás tanulók számára 2019. március 29-én a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájában. 
Iskolánkat 24 fő képviselte a rendezvényen. 
Szépen szóló kategória: Harmaci Nóra 8.a, Simon Fruzsina 8.a, Koszta Ramóna 7.a, Csirkés Noel 7.a, Gönczi Kristóf 7.b, Dan Dominika Krisztina 7.b, Horváth Kitti Laura 6.b, Földi Petra 6.b, Dzsula Máté 6.c, Gábor Zsolt 6.c, Nagy Petra 6.c, Vékony Gergő 5.a, Morvai Hanna Rózsa 5.b, Varga Andrea 5.b, Rózsa Zsombor 5.c, Miron Dorina 5.c. 
Szépíró kategória: Muszka Gabriella 6.b, Páll Hanna 6.a, Szabó Nóra 6.a, Drabik Hajnalka 5.a. 
Színvonalas műsort adott: Lévai Leila, Kungler Kata és Xia Szilvia és Józsa Andrea Enikő 
A zsűri munkájában részt vett: Vagyas Zsuzsa tanárnő. 
Eredmények: 
Szépen szóló versenyen 6. osztályos korcsoportban 32 fő vett részt. Horváth Kitti Laura I. és Földi Petra II. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Megyesiné Agárdi Zsuzsánna 
Szépíró Versenyen 44 résztvevő tanuló volt, Muszka Gabriella I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Megyesiné Agárdi Zsuzsánna 
66 alkotás érkezett a Szépen Rajzoló Versenyre. Kócé Judit munkája III. helyezett lett.
 
              
Diákjaink felkészültségét a zsűri méltatta. Sokat foglalkoztak a gyakorlással, magabiztosak voltak. További képek

2019. március 24-30. 
Az Erasmus+ Yourope: You in Europe program keretében iskolánkban került sor a negyedik projekttalálkozóra, ahová 27  vendég  diák és tanár érkezett Portugáliából, Finnországból,  Törökországból és Sepsiszentgyörgyről.   Tovűbbi információk itt. 

2019.  március 11. 
Debreceni József Attila Általános Iskolában 2019. március 11-én került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Szépíró Verseny. Iskolánkat képviselte: 
Harmaci Nóra 8. 
Szabó Nóra 6.a 
Kócé Judit 5.a 
Józsa Erika 5.a
 

Judit korcsoportjában II. helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá! További képek 

2019. március 18-22. között Fenntarthatósági témahetet rendezünk:
2019. március 18. délelőtt Te szedd! akció - szemétszedés az iskola kürül. fotók
2019. március 18. 12.45-től ismerkedés a kőzetekkel - előadás a könyvtárban
2018. március 20-án a  Hortobágyi Nemzeti Park  képviselőjének előadása az aulában
2018. március 20. Pummer Józsefné , Enikő néni előadása a testi és lelki egészség fontosságáról
2018. március 20.  Az vagy, amit megeszel -  saláták és egyéb finomságok készítése  fotók


2019. március 2-án  Budapesten vette át  a Családháló díjat Szombathy András intézményvezető.  Az eseményről a tudósítás itt olvasható. 

2019. február 27-én a művészeti iskola tartotta a hagyományos farsangi programját, a Fánk Party-t

2019. február 21-én szkander verseny volt az aulában. Az itt készült fotókat megtekinthetik itt.

2019. február 13-án a Fazekas Mihály Általános Iskolában rendezett  Móra Ferenc prózamondó versenyen sikerrel szerepeltek a tanulóink. Oklevelek itt.  

2019. február 12-én Kovács Boglárka 7.b osztályos tanulónk sikerrel szerepelt a  városi Kazinczy versenyen.  A cikk itt olvasható.  

2019. január 16-án kaptuk ezt az oklevelet, amelyre nagyon büszkék vagyunk.A témához kapcsolódó videó megtekinthető itt. 2018. december 12-én  az  István úti református templomban adott nagy sikerű hangversenyt a művészeti iskola.  Képek

2018. december 12-én  megérkezett a lengyel testvériskolánkból a zenés karácsonyi üdvözelt. 
 

2018. december  11-én  Könyvtári karácsonyt tartottunk   Képek

2018. december 7. Nyílt nap   Képek

2018. december 4.  Kézműves foglalkozás a Szülő-suli program keretében . Képek

2018. december 4.  Szülői értekezlet leendő elsőösök szüleinek. Képek

2018. december 4.  Vörösmarty Napok záró rendezvénye alsó tagozatosoknak.  Képek

2018, december 3.  Vörösmarty Napok megyei szavalóversenye  Képek

2018.. november - Zsinórlabda bajnokság   Képek

2018. december 3. Szeretettel köszöntjük a Vörösmarty Napok keretében megrendezendő megyei nyelvi és szavalóversenyre érkezőket.
2018. december 4-én 17 órától várjuk a leendő elsős szülőket az iskolánkról szóló tájékoztató előadásra, beszélgetésre. Részletes tájékoztató lejjebb található.
2018. december 7-én nyílt napot tartunk. Részletes tájékoztató lejjebb található.
2018. november 20-án az alsós diákoknak rendeztünk szavalóversenyt a könyvtárban. Képek a fotóalbumban megtekinthetők.
A Szabó Magda emlékére rendezett XII. Mesemondó és Prózamondó Fesztivál eredményei letölthetők a főoldalon vagy az Aktualitások oldalán
2018. november 9-én a Széchenyi kerti Református Egyházközség templomában iskolánk tanára, Horváth Marcell és barátja, Takács Ákos adott jótékonysági koncertet.


2018 őaz
   

" Az immár hetedik alkalommal megszervezett díjátadón a Családháló országos szervezet szavazása után jutalmazták a legjobb intézményeket és szakembereket.  A magazin célja ezzel a díjjal nyilvános elismerésben részesíteni olyan embereket, intézményeket, akik a gyermekekért történő munkájuk során különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért. 2018 általános iskolája a szavazatok és a Családháló szervezet döntése értelmében a Debreceni Vörösmarty  Mihály Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola lett.  A díjat Szombathy András intézményvezető vettte át. "
A teljes cikk itt olvasható.
2017/2018
23-án, hétfőn egészségnapot tartunk, témája az egészséges táplálkozás. 13 órától az aulában minden felsős előadást hallgat, majd 14 órától az ebédlőben saláta készítés lesz, amelyen osztályonként max. 5 tanuló + osztályfőnök (és szülő is jöhet) vesz részt.
2018. március 7-én, szerdán 16 órától a 29-es teremben az egyházak képviselői tájékoztatást adnak az iskolai hit- ér erkölcstan oktatás megszervezéséről az intézményünkbe járó diákoknak és szüleiknek.
2018. március 2-án Zán Lili és Nagy Henrietta az Arany János Emlékév záróünnepségén vettek részt Szűcs Magdaléna tanárnővel Nagyszalontán.
4. "A zene az kell, mert körülölel" című programba, amelyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezett, iskolánk is bekapcsolódott.
2018. január 15-én iskolánk aulájában diákjaink, a tanulóink szülei és nagyszülei, valamit az intézmény pedagógusai Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét adták elő.
2018 januárjától indul a Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szülő-Suli” - tanulók iskolai előmenetelének javítása és a korai lemorzsolódás visszaszorítása az iskola-család együttműködésére alapozott egyéni fejlesztésen keresztül című (EFOP-3.11.1-17) 2 éves projekt. Az érintett diákok és szüleik rövidesen értesítést kapnak a programban való részvéelről.
2017. december: A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia Alapítványa 150 ezer forint értékú könyvet adományozott az iskolai könyvtárnak! Köszönet Kissné
Karacs Róza és Radácsiné Kovács Gabriella pedagógusaink lelkes szervezőmunkájának, és a diákok kitartó versenyzésének.
2017. december 20-21-én karácsonyi vásárt tartunk az iskolában.
2017. december 19-én az óvodásoknak adunk karácsonyi műsort.
2017. december 13-án karácsonyi koncertet ad a művészeti iskola a
református templomban.
2017. december 11-én az Erasmus program mobilitásaiban érdekelt
szülőket 17 órától várjuk a könyvtárban.
2017. december 8-án 7.30-tól várjuk a leendő elsős szülőket bemutató
órákra. Részletesebb információ az Oktatás és nevelés menüpont alatt
Beiskolázás fülön található.
2017. december 11-én 13.30-tól rendezzük meg a hagyományos könyvtári
karácsonyt a diákönkormányzattal együtt.
2017 szeptemberétől indult iskolánk Erasmus+ projektje 4 partnerrel. Az
első találkozóra 2017. november 13-19. között
került sor Portugáliában.

Gyermekvédelem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészítettte A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében című anyagot.. A tájékoztató anyag letölthető innen.


PÁLYAORIENTÁCIÓ


Szakma Sztár Fesztivál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Az országos döntőre, a „X. Szakma Sztár Fesztivál” -ra iskolánk is meghívást kapott a Debreceni Szakképzési Centrumból (DSZC) A szakmák legjobbjainak versenyére 2017. április 25 –én került sor Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Nagyszerű volt látni az ország legjobb leendő fiatal szakembereinek tudását. Precíz, részletes, igényes tájékoztatást kaptunk mindenütt a versenyfeladatokon kívül a döntőbe került tanulókon át, minden a versennyel, a szakmával kapcsolatos információkról. Lenyűgöző volt a régi, hagyományos szakmák mai eszközparkjainak látványa, műszaki paramétereinek széles spektruma, valamint a jövő szakembereinek munkavégzésébe bepillantani. Óriási élményt nyújtott Radnainé Filep Ildikó részére a látogatás, aki iskolánk intézményvezető-helyetteseként vett részt a programon. Ezúton is nagyon köszönjük a lehetőséget. Büszkék vagyunk arra, hogy a DSZC tanulói ilyen nagy számban és ilyen eredményesen szerepeltek az országos döntőn. Intézményünk a pályaválasztás segítésével hasznosítani tudja a látottakat, hallottakat. KÉPEK

október 5. Az Állatok világnapja
alkalmából a Csengő Patkó Lovastanya és a Debrecen Kutya Sportklub
képviselői szereztek felejthetetlen perceket diákjainknak és a hozzánk látogató
óvodásoknak.

Nemzetközi kapcsolatok
2016. augusztus - december
augusztus:Eötvös Kupa keretében a korábbi Comenius programban partneriskolánk
delegációja érkezett Debrecenbe Veliko Tarnovobol. Iskolánk pedagógusai
segítették a csoportot a városban, a sportrendezvényen, illetve szakmai
beszélgetésen.

2016. május-szeptember
1.Erasmus+ program keretében január végén tanártovábbképzésre pályáztunk, melynek
keretében 5 pedagógus mobilitására kaptunk támogatást. Ezen a nyáron
ketten Írországban, egy kolléga pedig Máltán vett részt szakmai
továbbképzésen. További információk az Erasmus+ oldalon 2. Az Eötvös
Kupa keretében a korábbi Comenius programban partneriskolánk
delegációja érkezett Debrecenbe Veliko Tarnovobol. Iskolánk pedagógusai
segítették a csoportot a városban, a sportrendezvényen, illetve szakmai
beszélgetésen. 3. 2016. május 9-én az eTwinning program keretében az
"Ünnepeljük együtt a sokszínűséget" projekthez kapcsolódtunk
beszélgetéssel, vetélkedővel és kézműves foglalkozással.BEISKOLÁZÁSI HÍREK


Tisztelt Leendő Elsős Tanulóink Szülei! 


A beiratkozással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

Időpontja:  
2019. április 11. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között 
2019. április 12. (péntek) 8.00-18.00 óra között 
Helye: Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, 4031 Debrecen, Angyalföld tér 4. 

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek: 
A gyermek nevére kiállított
Amennyiben van: 
tankerületi szakértői bizottság szakértői véleménye
sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye. 
Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan ebben a tekintetben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVIII. fejezete – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók. 

Tájékoztatom, hogy a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmény névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet értelmében az iskolának a beiratkozáskor fel kell mérnie, hogy a 2019/2020. tanévben a szülő a gyermeke számára - valamelyik egyház által szervezett hit- és erkölcstanoktatást vagy - az iskola által szervezett etikaoktatást igényli. Abban az esetben, ha a szülő erről nem tesz a beiratkozáskor nyilatkozatot, az iskola a tanuló számára etikaoktatást szervez.

Amennyiben lehetséges, kérjük gyermekével együtt érkezzen! 

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét, hogy a művészeti iskola zeneismeret és színjáték tanszakaira is ezeken a napokon tartjuk a meghallgatást. 

Tájékoztatom, hogy a szülők a 2019. évi általános iskolai beiratkozásakor használhatják az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során a beiratkozáshoz szükségesadatokat, nyilatkozatokat online módon otthonról is továbbíthatják az iskola felé. Az online ügyintézés elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni. A személyes megjelenést nem helyettesíti, de gyorsabbá és kényelmesebbé válik az adminisztráció. 

Intézményünk honlapján részletesen tájékozódhatnak az online ügyintézésről, kérjük, hogy használják ezt a lehetőséget. 

Szeretettel várjuk a beiratkozáskor! 

Debrecen, 2019. április 03. 

Szombathy András
 intézményvezető 2019. március 4-én 17 órától a 119-es teremben tájékoztató lesz a 2019/2020-as tanévi iskolai hit-és erkölcstan oktatás szervezéséről szülőknek és leendő elsős szülőknek.Hittan oktatás:
református  hitoktatás: Hodosi Ibolya
görög és római  katolikus: Terdik János2018/2019

FOCISULIVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK ITT OLVASHATÓK

2019. június 13-án a Bánki Tájháznál tartottuk a Diákönkormányzati napot. Akadályversenyen, kötélhúzásonn és fociversenyen vehettek részt a diákok. Képek.


2019-es kompetenciamérés eredményei

A 2019. május 22-i Országos Idegen nyelvi mérés eredménye:
Angol nyelv
Olvasott szövegértés
6.évfolyam: 74%
8 .évfolyam : 67%
Hallott szövegértés :
6. évfolyam: 96%
8. évfolyam: 82%

Német nyelv
Olvasott szövegértés:
6. évfolyam:66%
8.évfolyam:68%
Hallott szövegértés:
6. évfolyam: 67%
8.évfolyam: 70%

2018. május 23-i Országos Kompetenciamérés eredménye:
Matematika:
6. évf.:-1535
8. évf.:-1525
Szövegértés:
6. évf.:-1639
8. évf,:-1600

2019. június  1.
Oskolás Zsombor 5.a osztályos tanulónk a Tudásbajnokság országos természetismereti versenyen első helyezést ért el.

Glevitzky Dávid 8.a osztályos tanuló  a Tudásbajnokság országos  matematika döntőjében  14. helyezést ért el.
Mindkettőjüknek gratulálunk!
További képek.


A  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYEI
Alsó tagozat
1. helyezett 2.a 855 kg
2. helyezett 1.a 787 kg
3. helyezett 3.b 560 kg

Felső tagozat
1. helyezett 8.a 1865 kg
2. helyezett 5.a 1216 kg
3. helyezett 7.a 478 kg

Köszönjük a papírgyűjtéshez nyújtott segítséget. Ezzel is sokat tettünk környezetünk megóvásáért.


2019. május 23.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghirdetett Utazás a tiszta levegő felé c. pályázaton Lippai Zita fotója bekerült a díjazottak közé. A díjkiosztásra május 23-án kerül sor Budapesten a International Conference on Integrated Problem-Solving Approaches to Ensure Schoolchildren’s Health  konferencia keretében.
A díjazott fotó:2019. május 20-24.
A Yourope: you in Europe Erasmus+ projekt zárótalálkozójára utazik az iskola 3 pedgógusa.

2019. május  17.
a 2.a osztály diákjai az  "Élj ökosan!"  megyei vetélkedőn 2. helyezést értek el. 
A  Hattyúk csapat tagjai: Adorján Anna, Manó Maja, és Zsiros Vivien. Felkészítő tanár:  Csikai Ágota
   

2019. május 9.
Papírgyűjtés lesz.

2019. május 6-9. Európa hét
Erasmus+ élmények - Diákönkormányati keretben
EU tagállamok zászlóinak elhelyezése a kopjafánál
Az Europe Direct munkatársának előadása az Európai Unióról

2019. április  16-án néhány osztályunk részt vett a Forrás Közösségi Ház  Öleljük meg  a Tócóskert szívét c. rendezvényén.  Képek.

2019. április 25.
Nárcisz futáson vettünk részt. Képek.

A Graph-Art Kiadó jóvoltából 100.000 Ft-os könyvcsomagot nyert iskolánk. Évek óta partnerkapcsolatban áll a PiP program és a Tappancs/Tudorka újság kapcsán a Családbarát Kiadóval.

2019. április 13.
Felső tagozatos  Pacsirta kórusunk az Éneklős Ifjúság  megyei minősítő versenyén arany minősítést kapott. Íme az oklevél.

2019. április 11.
Posztolj verset az  utcára!  Rendhagyó megemlékezés a Költészet napjára. 4. éve veszünk részt a gerilla posztolásban.  Képek

2019. április 8-án került megrendezésre hagyományos tavaszi Megyei Versfesztiválunk a Méliusz Könyvtárban. A rendezvényen 10 debreceni és 10 Hajdú-Bihar megyei település tehetséges tanulói mutatkoztak be. Összesen 80 tanuló vett részt a Költészetnapi Versmondáson. 13 diákunk ért el arany, ezüst vagy bronz minősítést, illetve különdíjat.   A részletes eredmények megtekinthetők itt.

A rendezvényt támogatta:
a DMJV Kulturális Alap
a Kultúrász Közhasznú Egyesület
a Vörösmarty Mihály Általános Iskoláért Alapítvány

2019. április 10.
A Szülő-suli program keretében Pummer Józsefné tanárnő tart előadás  az  iskola könyvtárában 16.30-tól, melynek témája: A sikeres gyerek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2019.  április 9-én nyílt napot tartunk az 1. és 5. osztályokban.  Az  első, második és harmadik órákat lehet látogatni.

2019. március 29.
ÁLMOK NAPJA” címmel Tiszántúli Szépíró, Szépen Rajzoló, Szépen Szóló Verseny volt általános és középiskolás tanulók számára 2019. március 29-én a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájában.
Iskolánkat 24 fő képviselte a rendezvényen.
Szépen szóló kategória: Harmaci Nóra 8.a, Simon Fruzsina 8.a, Koszta Ramóna 7.a, Csirkés Noel 7.a, Gönczi Kristóf 7.b, Dan Dominika Krisztina 7.b, Horváth Kitti Laura 6.b, Földi Petra 6.b, Dzsula Máté 6.c, Gábor Zsolt 6.c, Nagy Petra 6.c, Vékony Gergő 5.a, Morvai Hanna Rózsa 5.b, Varga Andrea 5.b, Rózsa Zsombor 5.c, Miron Dorina 5.c.
Szépíró kategória: Muszka Gabriella 6.b, Páll Hanna 6.a, Szabó Nóra 6.a, Drabik Hajnalka 5.a.
Színvonalas műsort adott: Lévai Leila, Kungler Kata és Xia Szilvia és Józsa Andrea Enikő
A zsűri munkájában részt vett: Vagyas Zsuzsa tanárnő.
Eredmények:
Szépen szóló versenyen 6. osztályos korcsoportban 32 fő vett részt. Horváth Kitti Laura I. és Földi Petra II. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Megyesiné Agárdi Zsuzsánna
Szépíró Versenyen 44 résztvevő tanuló volt, Muszka Gabriella I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Megyesiné Agárdi Zsuzsánna
66 alkotás érkezett a Szépen Rajzoló Versenyre. Kócé Judit munkája III. helyezett lett.
 
             
Diákjaink felkészültségét a zsűri méltatta. Sokat foglalkoztak a gyakorlással, magabiztosak voltak. További képek

2019. március 24-30.
Az Erasmus+ Yourope: You in Europe program keretében iskolánkban került sor a negyedik projekttalálkozóra, ahová 27  vendég  diák és tanár érkezett Portugáliából, Finnországból,  Törökországból és Sepsiszentgyörgyről.   Tovűbbi információk itt.

2019. március :  Fenntarthatósági témahét keretében  nagyon sok rendezvényt szerveztünk . Képek  1. 2. 3. 4.

2019.  március 11.
Debreceni József Attila Általános Iskolában 2019. március 11-én került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Szépíró Verseny. Iskolánkat képviselte:
Harmaci Nóra 8.
Szabó Nóra 6.a
Kócé Judit 5.a
Józsa Erika 5.a
 

Judit korcsoportjában II. helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá! További képek

2019. március 18-22. között Fenntarthatósági témahetet rendezünk:
2019. március 18. délelőtt Te szedd! akció - szemétszedés az iskola kürül. fotók
2019. március 18. 12.45-től ismerkedés a kőzetekkel - előadás a könyvtárban
2018. március 20-án a  Hortobágyi Nemzeti Park  képviselőjének előadása az aulában
2018. március 20. Pummer Józsefné , Enikő néni előadása a testi és lelki egészség fontosságáról
2018. március 20.  Az vagy, amit megeszel -  saláták és egyéb finomságok készítése  fotók


2019. március 2-án  Budapesten vette át  a Családháló díjat Szombathy András intézményvezető.  Az eseményről a tudósítás itt olvasható.

2019. február 27-én a művészeti iskola tartotta a hagyományos farsangi programját, a Fánk Party-t

2019. február 21-én szkander verseny volt az aulában. Az itt készült fotókat megtekinthetik itt.

2019. február 13-án a Fazekas Mihály Általános Iskolában rendezett  Móra Ferenc prózamondó versenyen sikerrel szerepeltek a tanulóink. Oklevelek itt. 

2019. február 12-én Kovács Boglárka 7.b osztályos tanulónk sikerrel szerepelt a  városi Kazinczy versenyen.  A cikk itt olvasható. 

2019. január 16-án kaptuk ezt az oklevelet, amelyre nagyon büszkék vagyunk.A témához kapcsolódó videó megtekinthető itt.2018. december 12-én  az  István úti református templomban adott nagy sikerű hangversenyt a művészeti iskola.  Képek

2018. december 12-én  megérkezett a lengyel testvériskolánkból a zenés karácsonyi üdvözelt.


2018. december  11-én  Könyvtári karácsonyt tartottunk   Képek

2018. december 7. Nyílt nap   Képek

2018. december 4.  Kézműves foglalkozás a Szülő-suli program keretében . Képek

2018. december 4.  Szülői értekezlet leendő elsőösök szüleinek. Képek

2018. december 4.  Vörösmarty Napok záró rendezvénye alsó tagozatosoknak.  Képek

2018, december 3.  Vörösmarty Napok megyei szavalóversenye  Képek

2018.. november - Zsinórlabda bajnokság   KépekTisztelt Óvodavezető Asszony! Kedves Óvónők!

Hagyományainknak megfelelően az idén is sok szeretettel és tisztelettel várunk Benneteket az óvodapedagógusok és az első osztályos nevelők közös szakmai tapasztalatcseréjére, melyet 2018. november 28-án tartunk a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Nyílt órák keretében 8 órától tekinthettek be volt óvodásaitok iskolai életébe, munkájába. A tanórát követően közös beszélgetésre hívunk Benneteket. A hivatalos meghívó letölthető innen.


Tisztelettel:
Szombathy András
intézményvezető

2018. november 20-án 8 órától  alsós gyerekek szavalóversenyét rendeztük meg  a könyvtárban. Képek

2018. november 19-én
 fogadó órát tartunk a felső tagozatos diákok szüleinek.

2018. november 13
. A Szabó Magda emlékére rendezett XII. Mesemondó és Prózamondó Fesztivál eredményei letölthetők innen.

2018. november 9-én a Széchenyi kerti Református Egyházközség templomában iskolánk tanára, Horváth Marcell és barátja, Takács Ákos adott jótékonysági koncertet. A virtuóz zongorajátékokat vastapssal jutalmazta a közönség. Ezúton is köszönjük Jenei Zoltán tiszteletes úrnak a helyszín biztosítását, a két fiatal művésznek pedig a kivételes élményt. Köszönjük a hangversenyen megjelent tanulóinknak a fegyelmezett magatartást és minden résztvevőnek a támogatást.  Képek

2018. október 21-26. között iskolánk tanár-és diákdelegációja Pruszcz Gdanskiba, a lengyel testvériskolánkba látogatott.

 2018. október19.
ISKOLÁNK 8. OSZTÁLYOS DIÁKJAINAK MŰSORÁVAL EMLÉKEZTÜNK AZ 1956-OS FORRADALOMRA A MŰSORT ÖSSZEÁLLÍTOTTA ÉS BETANÍTOTTA: MOLNÁR JÓZSEF TANÁR ÚR

2018. október 16.
Katona Ágnes tanárnő beszámolója az Erasmus+ tanulmányútjáról Máltán megjelent a HAON oldalán. Itt olvasható.

2018. október 7.
Iskolánk tanulói október 7-én sikeresen szerepeltek a Kárpát-medencei "Életmese" felolvasó és illusztráló versenyen.A gyerekek többsége arany minősítést kapott. Született ezüst és bronz minősítés is.A verseny megnyitóján a művészeti iskola szolfézs tagozatos diákjai énekeltek és furulyáztak. Minden tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk!   Képek


2018. szeptember 24.  és október 5.
Iskolánk német nyelvtanára Vasné Balogh Mária a Bajor Kultuszminisztérium és a Goethe Intézet közös pályázatának köszönhetően 2018. szept. 24. - okt. 06. között egyéni hospitáláson vett részt Wassertrüdingenben a Betty - Staedtler - Mittelschule-ban (www.betty-staedtler-schule.de), ahol 2 héten keresztül együtt dolgozott az ottani 5.b osztállyal.

2018. október 5.

A Diákönkormányzat ebben az évben is megszervezte az őszi papírgyűjtési akcióját, melynek eredményeit most közzétesszük:
Alsó tagozat
1. helyezett a 2. b osztály,  1266kg  papírt gyűjtöttek
2. helyezettt az 1.a osztály, 1061 kg. papírt gyűjtöttek
3. helyezett  az 1.b osztály, 458,5 kb. papírt gyűjtöttek

Felső tagozat
1. helyezett a 7.a osztály, 553 kg papírt gyűjtöttek
2. helyezett a 8..a osztály, 486 kg papírt gyűjtöttek
3. helyezett a 6.a osztály, 476 kg papírt gyűjtöttek

Köszönjük minden osztálynak a munkáját, a sok gyűjtött papírt.

2018. október 4.
Az Állatok világnapja alkalmából kutyás bemutatót, kiállítást és adománygyűjtést szerveztünk. Képek

2018. szeptember 28.
Hagyományainkhoz híven pénteken most is megünnepeltük a magyar népmese napját. A felső tagozatos gyerekek egy kis meglepetéssel kedveskedtek az alsós osztályok tanulóinak. Furulyán elhangzott a "Magyar népmesék" sorozat ismert dallama, majd magyar népmeséket olvastak fel a fesősök.
A művészeti iskola diákjainak felkészítő tanárai: Dr.Ludmánné Huri Katalin Megyesiné Agárdi Zsuzsa Vagyas Zsuzsanna.  Képek

2018. szeptember
Iskolánk több csoportja is benevezett az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából meghirdetett könyvejlezőcsere programba. Hong-Kong és Izland is partnerünk lett. Képek

2018. szeptember  27-28-án  15 óráig papírgyűjtés lesz a Diákönkormányzat szervezésében .

2018. szeptember 17-én 13.30-tól tartja a tanév első gyűlését a Diákönkormányzat. Képek

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ELLENŐRZŐRŐL

A 2018/2019-Es tanévben elkezdtük az e-napló használatát az e-kreta.hu elektronikus felületen. Az elektronikus felület használatáról részletesen a KRÉTA tudásbázisban olvashatnak, melynek elérhetősége:https://tudasbazis.ekreta.hu/ Az elektronikus naplóba bejegyzett információkat a szülők és a tanulók a KRÉTA elektronikus ellenőrzőjében tekinthetik meg.
 Az elektronikus ellenőrző tartalmazza a tanuló
• Órarendjét
 • Tanulmányi előmenetelét
 • Mulasztási adatait
• A tanórák adatait
• a tanári bejegyzéseket
 • iskolánk adataitt
Az elektronikus ellenőrző elérhető Mobil alkalmazásokon keresztül is, az applikáció (KRÉTA Elektronikus Ellenőrző Mobilalkalmazás) letöltésével. A KRÉTA rendszer fejlesztői az elktronikus ellenőrző eléréséhez mobilalkalmazást is készítettek, mind Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.eKreta.KretaAndroid&hl=hu), mind pedig iOS (https://itunes.apple.com/hu/app/kr%C3%A9ta/id1169400318?l=hu&mt=8) operációs rendszerhez. A mobilapplikáció felhasználói kézikönyve pedig itt érhető el: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=4065001
Az applikáció (KRÉTA ellenörző) letölthető a Play Áruházból (android) vagy az App Store-ból (iOS). Az applikáció telepítése után ki kell választani az intézményt (Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola). A belépéshez szükséges kódokat az első szülői értekezleten az osztályfőnököknél lehet igényelni. A bejelentkezéshez szükséges adatok: felhasználónév: a gyermek 11 számjegyből álló oktatási azonosítója, ami megtalálható a gyermek diákigazolványán jelszó: a gyermek születési dátuma éééé-hh-nn formátumban, pl. 2017-11-18, bejelentkezés után megváltoztatható
 

 


2017/2018
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Országos Kompetenciamérés( 2017. májusi mérés) eredménye:

Matematika-
6. évf.-1502
8. évf.-1641
Szövegértés-
6. évf.-1523
8. évf.-1565
Idegen nyelvi mérés ( 2018. május. 16.-i mérés) eredménye:
Angol-
6. évf. -67%
8. évf. -60%
Német
6. évf. - 71%
8. évf. - 68%


2018. augusztus 21-23.

Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornán szerepeltek tanulóink

Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornán az idei évig 5 földrész 46 országából érkeztek játékosok, de ez a szám a verseny ideje alatt emelkedett. A nagyhírű verseny lebonyolításába idén is bekapcsolódott intézményünk, sok szülő és pedagógus segítette a program minél színvonalasabb lebonyolítását. A tavalyi évhez hasonlóink tanulóink is játszottak a versenyen, mind a teremröplabda, mind a strandröplabda pályákon szerencsét próbáltak.

A strandröplabda Eötvös Kupán algériai, bolgár, finn, macedón, orosz, román, szlovák, és természetesen több magyar páros is játszott. Köztük iskolánk több párosa is, akik közül az idén a legszebb eredményt Bihari Janka Zsanett és Varga Boglárka Regina érték el, akik az U12-es kategóriában a 9-12. helyen végeztek. A teremröplabda Eötvös Kupán idén a 2000-ben és azután születettek versenyezhettek, a mi játékosaink minimum 6 évvel fiatalabbak voltak a megengedettnél. Érkeztek együttesek a strandröplabdánál felsorolt országokon kívül Hollandiából, Máltáról, Kínából, Szerbiából, stb.

Gratulálunk a játékosoknak és felkészítőinek Bencsik Andrásné Kati néninek és Varga Tibi bácsinak!Örülünk, hogy iskolánk tanulói bekapcsolódtak ebbe a nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi versenybe. Reméljük jövő augusztusban még többen próbálnak szerencsét.  
Képek


2018. augusztus 18-án
a harmadik osztályosok és a művészeti iskola diákjai részt vettek a Galiba fesztiválon. Képek2018. június 16-án 10 órától ballagás
Képek

2018. jűnius  12-13.
Vajda János Istenes ének c. oratóriumát vették fel CD-re Debrecenben. Közreműködtek a város professzionális együttesei, a Kodály Kórus és a Kodály Filharmónia, valamint a Kollégiumi Kántus és a Zeneművészeti Kar Canticum Novum Kamarakórusa. A világhírű basszista Kovács István mellet, egyik tanítványunk, Jámbor Dániel László kapott szóló szerepet a műben. Vezényelt a Kossuth-díjas Berkesi Sándor.  Képek.

2018. június  8.

ismét egy hangszerbemutató érkezett iskolánkba. Ezúttal a fafúvós hangszercsalád 3 különleges tagjával, a fuvolával, a pikolóval és a szaxofonnal ismerkedtek meg szolfézsos diákjaink. Köszönjük hangszeres vendégeinknek ezt a rendkívüli szolfézs órát!   Képek

2018. június 6.
2018.06.06-án az Oktatási Hivatal és Debreceni POK által szervezett, 2017/2018.-as tanév tanulmányi versenyeinek eredményhirdető gáláján a Megyei Képzőművészeti Verseny 5-.6. évfolyam kategóriájában I. Helyezést ért el Deli Beatrix 5.b osztályos tanulónknak és Kissné Gyönyörű Ibolya felkészítő tanárának elismerő oklevelet adtak át.


A Kihívás napján 250 tanulónk mozgott a Jégcsarnokban, így iskolánk nyerte meg a kosárlabda palánkot
.  Képek

2018. május 28-31.
A 7.a és a 7.b osztály a Határtalanul program keretében  felvidéki túrán vesz részt.

2018. május 14-20.
A  Yourope: you in Europe Erasmus+ projekt keretében 6 diák és 3 pedagógus a finnországi Espooban vett részt  projekttalálkozón.   Képek

2018.  május 15.
Iskolánkba látogatott két ifjú művész, akik a vonós hangszereket mutatták be diákjainknak. A gyerekek kis koncerten ismerhették meg a nagybőgő, a brácsa és a hegedű hangját. Kipróbálhatták a hangszereket, kérdéseket tehettek fel a zenészeknek és végül együtt zenéltek velük.  Képek

2018. május 14.
A Lórántffy  Napok keretében megrendezett városi népdaléneklési versenyen  ismét sikeresen szerepeltek diákjaink:
Czeglédi Dóra 1-2. osztály szóló kategória, felkészítő tanár: Stumpf Noémi ·
Balogh Imre Atilla, Hankisz Regina, Szakács Tamara 1-2. osztály csoportos kategória I. díj, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna ·
Nagy Henrietta, Zán Lili 3-4. osztály csoportos kategória I. díj, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna ·
Jámbor Dániel László, Nagy Kíra Natália, Vilmán Pál 5-8. osztály csoportos kategória I. díj, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna

Képek

2018. május 10.
Újabb sikerekkel tértünk haza! Művészeti iskolánk szolfézs tagozatos tanulói ezúttal a Nádudvaron megrendezett V. Aranyhangszál tehetségkutató és minősítő versenyről hoztak szép eredményeket. Iskolánk nyolc produkcióval készült, két énekkaros, három kamara és három szóló versenyszámmal.
- Czeglédi Dóra - szóló, népdal: bronz minősítés, felkészítő tanár: Stumpf Noémi
- Pólyik Noémi - szóló, népdal: arany minősítés, felkészítő tanár: Stumpf Noémi
- Pólyik Gréta - szóló, könnyűzene: arany minősítés, felkészítő tanár: Stumpf Noémi
- Kis nefelejtsek: Balogh Imre Atilla, Hankisz Regina, Szakács Tamara - kamara, népdal: kiemelt arany minősítés, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
- Apró levendulák: Nagy Henrietta, Zán Lili kamara, népdal: arany minősítés, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
- Csipkefa bimbói: Jámbor Dániel László, Nagy Kíra Natália, Vilmán Pál kamara, népdal: arany minősítés, felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
- Különdíj, Jámbor Dániel László részére
- Csicsergő Kicsinyek Kórusa, népdal: kiemelt arany minősítés vezényelt: Stumpf Noémi, Szűcs Magdaléna, zongorán közreműködött: Horváth Marcell
- Pacsirta Gyermekkar, népdal: arany minősítés vezényelt: Vagyas Zsuzsanna, Szűcs Magdaléna, szólót énekelt: Jámbor Dániel László, zongorán közreműködött:
Stumpf Noémi, citerán közreműködött: Erdei Roland, Vagyas Zsuzsanna, felkészítő tanár: Dr. Ludmánné Huri Katalin, Vagyas Zsuzsanna, Szűcs Magdaléna.   Képek

2018. május 7.
Május első vasárnapján, anyák napján művészeti iskolás tanulóink örvendeztették énekükkel és verseikkel a Széchenyi kerti Református Templom gyülekezetét az anyák napi Istentiszteleten. Felkészítő tanáraik, Dr.Ludmánné Huri Katalin és Szűcs Magdaléna.  Képek

2018. május  4.
A  Forrás Családsegítő Szolgálat által meghirdetett IV. ANYÁK napi rajzpályázaton FELSŐTAGOZATON: I. HELYEZÉST ért el iskolánk tanulója,Papp Liliána 5.c II. HELYEZÉST ért el Sipos Dorka 5.a, III. HELYEZÉST Kun Alexandra 5.a osztályos tanulónk. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáruknak, Kissné Gyönyörű Ibolya rajztanárnak!   Képek

2018. majus 3.
Komócsin Zsófia és Boda Lili 4.a osztályos tanulók 1. helyezést értek el a negyedikesek 35 fős, erős mezőnyében, Oláh Lilla 4.b, Jakab Viktória és Medve Sarolta 4.c osztályos tanulók különdíjban részesültek.  Ebben az évben tizedszer került megrendezésre ez a nívós szépolvasó versen Élesden, így a gyerekek a sok-sok ajándékon kívül, az ebéd után az ünnepi, szülinapi tortából is kaptak kóstolót.   Képek
           

2018. április 25.

Iskolánk 7.a osztályos tanulói részt vettek a Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyen április 25-én, ahol a negyedik helyen végeztek. A csapat tagjai: Eigner Panna, Vilmán Vivien,Varga Attila,Timkó Kata,Csábi Dorina. Felkészítő tanáruk:Kissné Karacs Róza  
            

2018. április 21.
Iskolánk mindkét kórusa, a Csicsergő Kicsinyek Kórusa és Pacsirta Gyermekkara a 2018.04.21-én megrendezett Éneklő Ifjúság minősítő versenyén ARANY minősítést ért el, valamint egy különdíjat is kaptak Maros Rudolf: Háros felől c. művének előadásáért. Nagy öröm számunkra ez az eredmény, hiszen a kiskórus másodszor, a nagyok először mérettették meg magukat Éneklő Ifjúságon. Gratulálunk minden fellépő énekkarosunknak és karnagyaiknak Dr. Ludmánné Huri Katalin, Stumpf Noémi, Szűcs Magdaléna és Vagyas Zsuzsanna tanárnőknek, valamint a zongorán közreműködő Horváth Marcell tanár úrnak.  Képek
    .


2018. április  13.
A  Debreceni József Attila Általános Iskola "Költészet Napja " elnevezésű szavalóversenyén Vilmán Vivien 7.a osztályos tanuló  a zsűri különdíját kapta.
2018. április 10-én
iskolánkba látogatott a nemzetközi hírű debreceni Kodály Kórus és karnagya Szabó Sipos Máté. Énekelt táncok címmel tartottak nekünk előadást. Különböző zenetörténeti korszakokat idéző táncokat hallhattunk, köztük pavanne, gagliard, menüett, keringő, tangó, samba, és bosa nova. Egyes táncokat ki is próbálhattak a gyerekek, illetve ritmushangszereken kísérhették az énekkart. Közel 300 tanulónk nagy élményekkel tért haza a koncertről, melynek zárásaként a gyerekek meglepetéséneke, egy csárdás zárta a műsort, melyben Gere Attila (3.b) párjával csárdást táncolt , Béke Zoltán Ákos (3.b) zongorán kísért.   Képek

2018. április 9.

A  Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett  XII. Megyei Versfesztiválon Manó Sándor 8.a osztályos tanuló arany minősítést szerzett, a  XVI. Debreceni Költészeti Fesztivál "Verset mondok" -  a magyar irodalom gyöngyszemei szavalóversenyen pedig második helyezést ért el. Vilmán Vivien 7a.a osztályos tanuló szintén arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíját is  megkapta.  

   

2018. április 7.
Delo Beatrix 5. b osztályos tanuló a POK által  szervezett megyei rajzversenyen a felső tagozatosok között 1. helyezést ért el.


2018. marcius 28.
2018. március 28-án iskolánk 6.b osztályos tanulói a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola által szervezett „ Játékos magyar nyelvi és nyelvhelyességi” csapatversenyen I. helyezést értek el. A csapat tagjai: Kovács Boglárka Svéda Brigitta Bisztrán Bence Zán Luca Felkészítő tanáruk: Vagyas Zsuzsanna


2018. március 19.
2018. 03. 19-én, Nyíregyházán az OTP Fáy András Alapítvány Oktatási Központjában (Nyíregyháza, Rákóczi u. 1.) Küldetések a pénz világában című megyék közti elődöntőben, a 6 fordulós pénzügyi vetélkedőn iskolánk a 2. helyezést érte el holtversenyben. Mivel a 8 csapat közül csak két csapat juthatott a döntőbe, villámkérdések alapján döntöttek, ami sajnos nem nekünk kedvezett. Nagyon jól szervezett, színvonalas, érdekes vetélkedő részesei voltunk. A gyerekek pólót, telefonnal működő hangszórót, külső telefontöltőt kaptak egy kis táskában. Képek

2018. március  8.
Nagy sikere volt a Család-OK országos koncertsorozatnak, melybe iskolánk is bekapcsolódott. Intézményünk tanulói, a tanulók hozzátartozói, valamint tantestületünk tagjai közösen adtál elő Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét. 2018. március 8-án a Modemben a résztvevők részére okleveleket és emléklapokat adott át Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyegyenlőségért felelős helyettes államtitkár, Széles diána Debrecen alpolgármestere és Porkoláb Gyöngyi a koncertsorozat szervezője, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke. Intézményünket öt család és Szombathy András intézményvezető képviselte az ünnepségen.   Képek

2018. március 8.
A "Hazafias költészet  a  magyar irodalomban" címmel  megrendezett budapesti szavalóversenyen  Vilmán Vivien 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Vagyas Zsuzsa tanárnő.  Képek.

2018., március 7.
2018. március 7-én road-show keretében intézményünkben járt a DVSC két népszerű focistája, Bódi Ádám - aki régebben iskolánk tanulója volt - és Haris Tabakovic. A rendezvényen meghívták tanulóinkat a 2018. március 10-ei DVSC - Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzésre, ahol több mint százan szurkoltunk a Lokinak.    Képek

2018. március 7-én a szolfézsos tanulóink "orgonatúrára" mentek a Megtestesülés Templomba, tanárukkal Szűcs Magdalénával. A templom kántora tartott a gyerekeknek rendkívüli szolfézs órát, melyen kipróbálhatták a hangszert, megismerhették annak működést és megnézhették belülről a hangszert. A gyerekek nagy élményekkel tértek haza az 1400 sípot tartalmazó orgonából. Képek

2018. március 4-10. között  az Erasmus+ projekt keretében 5 diák és 3 pedagógus vett részt a második sepsiszentgyörgyi találkozón.   Képek.  Prezentációk. Videók.

2018. március 2.
2018. március 2-án Arany János születésnapján nagy megtiszteltetés érte két diákunkat Nagy Henriettát és Zán Lilit. Arany János 200. születésnapja alkalmából jubileumi sorozat indult pontosan egy évvel ezelőtt, melyet ország szerte rendezvények sora követett. Ennek az évnek a záró alkalmát Nagyszalontán, Arany János szülővárosában tartották március másodikán. Az országos ünnepségsorozatot a költő szülőházánál zárták, ahol az ünnepi műsorban lépett fel iskolánk két tehetséges tanulója. Nagyszalontai népdalcsokrot énekeltek, melyet maga Kodály Zoltán gyűjtött. Nagy megtiszteltetés, hogy egy színpadon énekelhettek a debreceni Kodály Kórus profi énekeseivel. A lányok lenyűgözték a közönséget kristály tiszta, szívet melengető énekükkel és a látvány sem volt utolsó, a gyönyörű hangok mellett az óriási pelyhekben hulló hó lengte be a tájat.   Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna. Képek.

2018. február 28.
Szkander versenyt szervezett a diákönkormányzat. 
A díjakat átadta: Macz István Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, 10-szeres Magyar Bajnok szkander-versenyző.  Képek


2018. február  26-.án  iskolánk napközisei részt vettek az 2. Észak-kelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő programon.;   Képek2018.február 5-én
a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda Általános Iskola és AMI-ban rendezett regionális népdalénelkési versenyen szép sikereket értek el iskolánk művészeti tagozatának szolfézsos diákjai:
1-2.osztályosok kategóriájában Czeglédi Dóra Felkészítő tanára: Stumpf Noémi
3-4. osztályosok kategóriájában Nagy Henrietta és Zán Lili III. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
5-6.osztályosok kategóriájában Nagy Kíra Natália, Jámbor Dániel László,Vilmán Pál II. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
7-8.osztályosok kategóriájában Kungler Kata,Timkó Kata Kiara, Vilmán Vivien II. helyezés. Felkészítő tanár: Vagyas Zsuzsanna
  Képek


Január 31-én  ellátogattunk a Budapesti  Szemere Bertalan Általános Iskolába a Testvékönyvtár program keretében. Az iskola második emeletére vezető lépőcsőház tele van olyan híres emberek fényképével, akik országosan vagy nemzetközileg is ismertek és az iskola tanítványai voltak pl. Radnóti Miklós, Venczel Vera, Kovács Ágnes úszó,  Öláh György Nobel-díjas kémikus. Gazda Anna könyvtáros tanárnő megmutatta a  Radnóti Miklós adatait tartalmazó anyakönyvet. Igazgató úr köszöntötte a diákokat és tanárokat, majd az iskola néhány nyolcadikos tanulója is csatlakozott a találkozóhoz.  Köszönjük a szíves vendéglátást!  Képek

Január 31-én a Holokauszt Emlékközpontba látogatott 21 diák és 3 pedagógus. A kiállítás megtekintése mellett múzeumpedagógiai foglalkozáson beszélgettünk a gyereksorsokról a második világháborúban.  A programot a  Duna partján lévő cipőknél folytattuk, ahol beszélgettünk arról, hogy miért is kerültek itt elhelyezésre ezek a cipők
Január 24-én az Újkerti Közösségi Ház Delta mozitermében került sor az Eötvös DSE 2016/2017-es tanévben a sportban és a tanulásban is jeleskedő játékosainak díjazására.
4. Csík Viktória, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, 5,0
7. Kovács Fanni Virág, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, 5,0
12. Tatár Adrienn, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, 5,0
Tudósítások az eseményről: 1. 2. 3. 4. 5. 6.


 


2018. január 22-én a
Magyar Kultúra Napján részt vettünk az Együtt szaval a nemzet programban Megyesiné Agárdi Zsuzsanna tanárnő irányításával. Az  RTL Klub híradójában néhány másodpercig  iskolánk lelkesen szavaló diákjait is látni lehetett. Képek

"A zene az kell, mert körülölel" című programba, amelyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezett, iskolánk is bekapcsolódott. 2018. január 15-én iskolánk aulájában diákjaink, a tanulóink szülei és nagyszülei, valamit az intézmény pedagógusai Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét adták elő. A dalválasztást inspirálta a közelgő Magyar kultúra napja, illetve az, hogy a családokban és az iskolákban is fontosnak tartjuk hagyományaink és nemzeti tudatunk megőrzését.   Képek  VideóTESTVÉRKÖNYVTÁRAK  PROGRAM

2017. december 9-én a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület rendezésében ünnepi koncertet tartottak a Debreceni Egyetem Aulájában, ahol Berkesi Sándor tanár úr 50 éves debreceni munkásságát ünnepelték. Az ünnepi hangversenyen fellépet iskolánk Csicsergő Kicsinyek Kórusa a hajdúdorogi Mécses és Csengettyű Gyermekkarral együtt. Az egyesített gyermekkar éneke nyitotta meg a koncertet, melyen egy Kodály által gyűjtött nagyszalontai népdalcsokrot és Kodály Zoltán Jézus és a gyermekek c. kórusművét énekelték. A gyerekek éneke nagyon meghatotta Berkesi tanár urat, az előadás után egy művet küldött a gyerekeknek, melyet ő írt. A kórust Stumpf Noémi és Szűcs Magdaléna tanárnők készítették fel.  Képek

2017  októberében
kapcsolódott be iskolánk könyvtára a Könyvtárostanárok Egyesület által szervezett iskolai testvérkönyvtári programba
Mielyek a program céljai?

  • együttműködés elősegítése az iskolai könyvtárak között
  • az iskolai könyvtárak erősítése
  • kölcsönös szakmai támogatás ösztönzése
  • iskolai könyvtári innováció elősegítése
  • az olvasás megszerettetése, népszerűsítése - könyvtárhasználóvá nevelés támogatása, ahhoz egy újszerű tevékenység bekapcsolása
  • határon inneni és túli kapcsolatok megerősítése, kialakítására  a szakmai fejlődés elősegítésére
  • könyvtári marketing és  "önmenedzselés elősegítése
Iskolánk testvérkönyvtára a budapesti  Szemere Bertalan Általános Iskola  és Gimnázium  könyvtára  (http://www.szbg.hu)
Képek a testvériskola  könyvtáráról.

      2017

2017. június június 9-én
az Országházban volt az Életmese pályázat díjátadója, ahol iskolánk több növendéke is díjazott volt. Az ünnepi műsorban fellépett két tehetséges tanítványunk, Nagy Henrietta és Zán Lili, akik egy szatmári népdalcsokrot énekeltek, felkészítő tanáruk, Szűcs Magdaléna. Képek.

A megyei angol és német nyelvi verseny eredményei:
Angol nyelv
Német nyelv
A Vörösmarty megyei szavalóverseny eredményei

2017. novembert 27-én tartjuk a Vörösmarty idegen nyelvi  (angol, német) és szavalóversenyünket.  
2017. november 23-án az iskola aulájában az Európai Hulladékcsökkentési Hét  keretében óriási társasjátékkal  játszhattak a diákjaink, illetve újrahasznosított tárgyakat kérszíthettek.

FONTOS KÖZLEMÉNY


ÓVÓNŐK LÁTOGATÁSA

2017. november 29-én  várjuk  az óvónőket az alábbi órákra:

 8.00 – 8.45        1.a osztály           I. emelet 116. terem

                                                     tanít: Bányainé Orbán Enikő  és   Csikai Ágota                                                                                                                                                           
 9.00 – 9.45        1.b osztály           I. emelet 132. terem
                                                     tanít: Czibere Andrea   és   Romják   Ágnes

 10 órától            tapasztalatcsere a könyvtárban                                                    BESZÉLJÜNK AZ ISKOLÁRÓLNYÍLT  NAP

Meghívó

Szeretettel meghívjuk a leendő első osztályos kedves Szülőket
a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
nyílt napjára

 


2017. december 8-án. 7.30– 8.00 Köszöntő, iskolabemutatás
Szombathy András intézményvezető

floorball és röplabda bemutató Helyszín: aula, tornaterem
Bencsik Andrásné Varga Tibor

8.00 – 8.45 4.a osztály
Helyszín: 1.emelet 101.
Magyar: Dremák Edit
Matematika: Székely Béláné

9.00 – 9.45 4.b osztály
Helyszín: 1. emelet 115.
Magyar: Duró Csabáné
Matematika: Bohán Gizella

10.00 – 10.45 4.c osztály
Helyszín: 1. emelet 109.
Magyar: Szarkáné Szabó Zsuzsanna
Matematika: Szuszikné Medgyesi Zita

10.55 – 11.40 Nyelvi órák (4.a osztály)
Helyszín: 1.emelet 116.
Angol: Laboncz Csilla
Német: Bellonné Serbán TündeDebreceni Értéktár Bizottság  a legutóbbi ülésén az Eötvös Kupát helyi értékké nyilvánította. A javaslatot 2017 tavaszán a megyei önkormányzat által diákoknak  szervezett Helyi érték versenyen javasolta iskolánk csapata:  Pósán Annamária, Muszka Vivien, Manó Sándor és Ujvárosi Zoltán tanulók, illetve Kissné Karacs Róza felkészító tanár.  A cikk itt olvasható


ÉLETMESE

Szép számmal vettek részt tanulóink 2017. október 7-én Debrecenben a III. Kárpát-medencei Életmese felolvasó és illusztráló versenyen.
A verseny megnyitóján a szolfézs tagozat diákjai kis műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.
Eredmények:
 Illusztráció: arany minősítés: Baróthy Zoé bronz minősítés: Tarjányi Zsófia, Bisztrán Bence, Simon Fruzsina
Felolvasó verseny: arany minősítés: Kovács Boglárka,Gulácsi Vivien,Balaskó Ádám,Timkó Kata,Vilmán Vivien,Vilmán Pál,Vilmán Benjamin, Deli Titanilla
ezüst minősítés: Alekszi Rebeka,Zán Luca,Fekete Gabriella,Holczer Tímea,Kanál Boglárka,Szabó Máté,Szabó Dániel,Oláh Dávid,Józsa Andrea Enikő,Móda Ildikó,Deli Tímea, Deli Beatrix
bronz minősítés: Baróthy Zoé,Kajzer Gabriella,Szilágyi Mátyás,Harmaci Nóra
A versenyzőket segítette a felkészülésben Vagyas Zsuzsanna tanárnő.
Cikk és képek megjelentek a HAON oldalán is: http://www.haon.hu/debrecen/fotok-eletmesek-felolvasasaban-versengtek-a-belvarosi-kozossegi-hazban/36420892017. október 3-án és 4-én papírgyűjtés .  Fotók.

2017. szeptember 29-én
meséltek a kicsiknek a művészeti iskola drámásai, a szolfézs tagozatosok pedig furulyán eljátszották a magyar népmesék sorozat zenéjét. Felkészítő tanáraik: Dr Ludmánné Huri Katalin, Gábor Tamás, Megyesiné Agárdi Zsuzsanna, Vagyas Zsuzsa. Fotók.

MEGKEZDŐDÖTT AZ ÚJ TANÉV  SZEPTEMBER 1-JÉN

2017. június 14-én 
a Diákönkormányzat szervezésében a bánki Tájházban rendeztük meg a Nagy kalóznapot, ahol  az akadályverseny mellett az éves munkát is értékeltük.  Képek

2017. június 13-án 
kihirdetjük az alsó tagozatosok versenyeredményeit, illetve  kihirdetésre kerül, hogy ebben a tanévben ki lett a könyvkirály vagy könyvkirálynő.

2017. június  13-án 
a nyolcadikosok rövid műsorral búcsúznak el a tanáraiktól.

2017. április 27.   A versenyt a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (Hajdúböszörmény) szervezte, Ökoskodó névvel, ami a környezetvédelemhez, fenntartható fejlődéshez kapcsolódott. A megyéből 50 csapat nevezett, ahol 4 forduló levelezős versenyként zajlott, majd a legjobb csapatokat a fordulók alapján hívták be Böszörménybe (2017.04.27.), ahol játékos versenyen sikerült a 6. helyet megszereznie a csapatnak. Voltak feladatok Széchenyi életéhez, állatfelismerés, maghatározás, gyors kérdések, fenntarthatósághoz kapcsolódó feladatok és kreatív alkotást is létre kellett hozni. Az iskolánkat a Vörösmarty csapat képviselte, amelynek 4 7.a osztályos tanuló volt a tagja: Fekete Iván, Löki Marcell, Manó Sándor és Ujvárosi Zoltán. Felkészítő tanár: Hegedűs Roland.    Képek: 1. 2.  Cikk.

2017. április 24-28. között
Fenntarthatósági témahetet tarotttunk.   Programok

2017.  április  26.. A fenntarthatósági hét keretében mutatkozott be a hortobágyi Madárkórház. Dr Déri János, a kórház vezetője kicsiknek és nagyoknak szemléletes előadás keretében -  rengeteg a kórház működéséről készült fotóval - mutatta be a madárvédelem fontosságát. Ezt  madársimogatás követte, ahol Aporkát,  a darázsölyvet simogathatták megy a gyerekek, feledhetetlen pillanatokat okozva ezzel nekik. A programot még toll és bagolyköpet vizsgálat is színesítette. Feledhetetlen délután volt.


Made with Padlet

2017. április 12-én 13.45-től
az iskola könyvtárában és aulájában izlandi napot tartunk: filmvetítés, élménybeszámoló és vetélkedő keretében.

2017. április 11-én a
Költészet napjára emlékezünk: az aulában kiállítással, alsó tagozatosok "elhagyott és szófelhő versekkel", a felső tagozatosok versmondó versenyen, illetve tanórákon.
 2017. április 10-11-én i
skolai papírgyűjtés

2017. április 8-án
iskolánk Csicsergő kórusa az Éneklő Ifjúság versenyen Ezüst minősítést kapott. A videó megtekinthető itt.

március 10-én
a Hajdú-Bihari Napló adott tudósítást a 2008-as és 2009-es korosztályú focicsapataink első helyezéséről a Loki Focisuli Chio labdarúgó-tornán. Cikk..

március 9-én
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv TÁMOP-3.1.3-11/2 „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázatán nyert 2013. április 1-jén, amely során a Tóth Árpád Gimnáziumban folyamatosan zajló rendezvénysorozat keretében tartott bemutató órákon az iskolánk tanulói is évek óta részt vesznek. Nagyszerű kísérletek keretében a fizika és biológia csodáival ismerkedtek az 5.b osztály tanulói, két pedagógus Nagy Erzsébet és Gábor Tamás pedagógusok kíséretével.

március 8-án máltai napot szervezünk. Az aulában kiállítás lesz, a könyvtárban pedig filmvetítés, élménybeszámoló és vetélkedő.

február 24-én
a diákönkormányzat szervezésében a felsősöknek az aulában volt farsang. Az alsó tagozatosok osztálykeretben farsangotak.

február 24-én
az 1. számú napközis csoport csokoládé kiállításon vett részt a Fórumban. Képek.

február 21-én
Értékeink vetélkedő Hajdú-Bihar megyében címmel szervezett versenyen iskolánk csapata 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Pósán Annamária, Muszka Vivien, Manó Sándor, Újvárosi Zoltán. Felkészítő tanár: Kissné Karacs Róza. Képek.

február 12-én
iskolánk két diákja lépett fel a Hollywood Magyarországon koncerten. Megjelent cikk megtekinthető itt.

február 8-án
Ír napot szerveztünk. A diákönkormányzat tagjai vetélkedőn vettek részt a könyvtárban. Az érdekes feladatok egy részét az aulában található kiállítás segítségével oldhatták meg. A hangulatot hagyományos ír zenék és a daltanulás biztosította.

január 31-én
nagysikerű szkander verseny keretében kerestük iskolánk legerúsebb lányait és fiait.
1. évolyamon
Léhi Viktor 1.b és Szőllősi Zsófia 1.b
2. évgolyamon
Nagy Ferenc 2.b és Tejfel Amanda 2.b
3. évfolyam
Szűcs Martin 3.b és Juhász Ramóna 3.v
4. évfolyam
Jámbor Dániel 4.a és Balogh Renáta 4.b

5. évfolyam
Csirkés Noel 5. Budai Fanni 5.a
6. évfolyam
Varga Attila 6.a és Turbucz Tea 6.b
7. évfolyam
Nagy Armand 7.b és Balogh Gyöngyi 7.b
8. évfolyam
Mikó László 8.a
GRATULÁLUNK AZ EREDMÉNYEKHEZ
!


január 19-én
kínai csoport látogatott az iskolánkba. Ismerkedtek az iskola életével, megtekintették a művészeti iskola műsorát, majd a kínai oktatási rendszerről tartottak rövid tájékoztatást. Képek
2016.

december

NÉMET NYELVI VERSENY EREDMÉNYEI
ANGOL NYELVI VERSENY EREDMÉNYEI
5. orszály
6. osztály
7. osztály
8. osztály

LEENDŐ ELSŐS SZÜLŐK FIGYELMÉBE
2016. december 1-jén 17 órától Beszélgessünk az iskoláról! címmel tartunk előadást
2016. december 8-án nyílt napot tartunk.
Mindkét eseményről és a beiskolázással kapcsolatban a későbbiekben részletes információkat a BEISKOLÁZÁS oldalunkon találnak.

INTÉZMÉNYÜNK MEGKAPTA AZ ÖKOISKOLA CÍMET

2016. december 19-én
nagy sikerű karácsonyi műsort adtak a 3. osztályosok az óvodásoknak.

2016. december 16-án
Csóra Miklós ajándékcsomagokat adott át a rászoruló gyerekeknek. Képek.

2015. december 14-én
17 órától lesz a művészeti iskola karácsonyi műsora az István király téri templomba

2016. december 13-án
tartottuk a hagyományos könyvtári karácsonyt a diákönkormányzattal együtt. Képek

2016. december 9-én
az alsó tagozatosok díjkiosztó ünnepsége lesz az aulában.

2016. december 6-án
a felső tagozatosok kapták meg a tanulmányi és sportversenyekért , illetve a közösségi munkáért a jutalmaikat, okleveleiket. A díjkiosztás után a Mikulás adta át az osztályoknak az ajándékokat.

2016. december 1-jén rendezzük meg az alsó tagozatosok szavalóversenyét az iiskola könyvtárában.
1. órában az 1. osztályosok
2. órában a 2. osztályosok
3. órában a 3. osztályosok
4. órában a 4. osztályosok versmondóit várja a zsűri a könyvtárba.


2016. november

2016. november 30. alsó tagozatosok szavalóversenye a könyvtárban

ÓVÓNŐK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK: 2016. november 30-án 1. órában az 1.a, második órában az 1.b osztályba várjuk volt nagycsoportosaikhoz az óvónőket.
Szakmai megbeszélés a könyvtárban. Képek.
FELVÉTELIZŐ DIÁKOK ÉS SZÜLŐK FIGYELMÉBE

2016. november 3-án érkezett a tájékoztatás a továbbtanuló diákok számára:
az Oktatási Hivatal a 2016/2017. tanévi középfokú felvételi eljárásra vonatkozó aktuális információkat hozott nyilvánosságra honlapján.
Az általános iskolai és középfokú iskolai feladatot ellátó intézmények számára készült tájékoztatók megtalálhatóak a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket arról, hogy a fent említett menüpontban elérhető a Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben kiadvány, amely részletes információkat tartalmaz a középfokú felvételi eljárás menetére vonatkozóan.


november 29.
megyei közlekedésbiztonsági verseny 13.30-tól. Képek

november 28. Vörösmarty szavaló-és nyelvi verseny 8.45-tól . Képek.

november 20-27. izlandi szakmai tanulmányúton járt iskolánk négy pedagógusa

november 25-én a 4.a osztály képviselte iskolánkat a Kiskarácsonyfa díszítésen a Kossuth téren. Kiss Benedek, Csarnai Fruzsina, Szabó Nóra és Nagy Tamás vett részt a díszítésben Csikai Ágota tanárnő irányításával. A feldíszített fa megtekinthető a város főterén. Képek.

november 18-án a Lilla Téri Általános Iskolában megrendezett versenyen Markó Anna 3. helyezést ért el.

2016. október

október 24-29. között lengyel testvériskolánk 8 diákja és 5 pedagógusa vendégeskedik nálunk.

október 21-én a 8.a és 8.b osztály tanulói adtak emlékezetes műsort az 1956-os forradalom emlékére. A műsort betanítottal: Molnár József tanár úr és Molnárné Nagykaposi Andra tanárnő. Közreműködött: Varga Tibor tanár úr, T. Nagy Levente és Seressné Barta Ibolya tanárnő

október 15-én az 1.a, a 2.b és a napközis csoport a DKV Nyílt napján vett részt. Fotók.

október 14-én napközis diákok látogattak az Agóra Tudományos Élményközpont Kölyöklabor c. programjára. Fotók.

október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk a 6.a és a 6. b osztály tanulóinak műsorával. Fotók

október 4-5-én őszi papírgyűjtés volt.

október 4-én az Állatok világnapja alkalmából a Csengő Patkó Lovastanya és a Debrecen Kutya Sportklub szerzett felejthetetlen élményeket diákjainknak és a hozzánk látogató óvodásoknak. Vendégünk volt Tóth Ágnes többszörös országos, Európa és világbajnok versenyző is. Fotók
Iskolánkban már harmadik éve szervezünk gyűjtést a menhelyen élő kutyák, cicák részére az Állatok világnapja alkalmából. Idén is sok adomány érkezett iskolánk tanulói és dolgozói jóvoltából, de segítettek a gyűjtésben a programjainkra meghívott óvodások is, akik a Tócóskerti, Margit Téri, Hétszínvirág, Pósa utcai, Százszorszép és a Liget Óvodából érkeztek hozzánk. Nagyon köszönjük!!! Fotók

október 2-án drámás diákjaink az Ifjúsági Ház szüreti fesztiválján szerepeltek. Fotók

2016. szeptember

szeptember 30. a Népmese napja. Ebből az alkalomból az iskola aulájában Benedek Elek könyveiből láthattok kiállítást. A Mese házhoz megy c. program keretében diákok meséltek diákoknak. Fotók

szeptember 27-én megrendeztük a hagyományos Vörösmarty futást az alsó tagozatosoknak. Fotók

szeptember 26-án a Magyar Vöröskereszt adományait vehette át iskolánk minden tanulója és dolgozója. Fotók

szeptember 18-án Fórum futás lesz. Az alsósok 10 órakor, a felsősök 11 órakor találkoznak a Fórum előtt Bencsik Kati nénivel és Vad Gyula tanárbácsival. Nevezési díj 200.- Ft, melyet a helyszínen kell fizetni.

szeptember 5-én érkezett az örömhír az Ökoiskola pályázatunkkal kapcsolatban:
"Tisztelt Igazgató Asszony/ Tisztelt Igazgató Úr!
Örömmel értesítem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért Értékelő Bizottság az Önök iskoláját pályázatuk alapján Ökoiskola Címre terjesztette fel. A végleges döntést a 2. pályázati szakasz lezárását követően Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára hozza meg, várhatóan november folyamán. A döntést követően, a Cím elnyerését tanúsító oklevelet ünnepélyes keretek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium tisztségviselői adják majd át az iskolák képviselőinek, a tervek szerint 2016 decemberében. ** A döntésről hivatalos értesítést várhatóan november végén küldünk a címátadó ünnepség pontos idejének és helyszínének megjelölésével.
Üdvözlettel:
Saly Erika Ökoiskola témavezető"

szeptember 3.
2016. szeptember 3-án rendezték meg Debrecenben az V. Székely Nap rendezvényét az EJKE szervezésében, melyen Vilmán Vivien 6.a osztályos tanuló egy bukovinai székely népmesét mondott el. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciót. Felkészítő tanára Vagyas Zsuzsanna volt. Video. Fotók

szeptember 2-án az 1.sz. napközis csoport a Fórumban vett részt A tenger élővilága című programon. Fotók

szeptember 1-jén a Biztonságos iskola program keretében a 2.a, 2.b, illetve a felsős napközis csoportok foglalkozáson vettek részt Kissné Karacs Róza tanárnő irányításával. Fotók.

Nyári hírek: A nyár folyamán két testvériskolai kapcsolatot létesített intézményünk. Iskolánk két tanulója, a tavalyi tanévben alapított új kitüntetések díjazottjai, Komócsin Rebeka Kata és Kovács Fanni Virág 2016. júliusában jutalomútként Finnországba utazhattak. A sok élményt nyújtó és ismeretet adó út idején iskolánk intézményvezetője, Szombathy András testvériskolai megállapodást írt alá a Debrecen finnországi testvérvárosához, Jyväskylä-hez tartozó Korpilahden Yhtenäiskoulu igazgatójával, Markku Lahti-val. Augusztusban a palicsi Miroslav Antic Általános Iskola tantestülete és két diákja Debrecenbe látogattak. A két iskola vezetője testvériskolai megállapodást írtak alá, melynek értelmében pedagógiai, kulturális, sport és ökoiskolai területen fogunk együttműködni. Mindkét intézményt meghívtuk a decemberi Mikulás Kupa nemzetközi röplabdatornára.


KÖZLEMÉNY

2016. július 4. és augusztus 19. között vezetői ügyelet és ügyfélfogadás időpontja: minden héten csütörtökön 8.00-16.00 óráig

A 2015/2016. tanév javító vizsgája 2016. augusztus 25-én 9.00 órakor kezdődik. 2016. augusztus 23-24-én 9.00 órától javítóvizsgára való felkészítést tartunk, melyre kérjük, hogy a gyermekek a matematika és nyelvtan felszerelést hozzák magukkal.


2016. június

június 14.. A tanév könyvkirálynője ( a legszorgalmasabb könyvtárlátogató és olvasó) Kovács Boglárka 4. b osztályos tanuló lett. A koronát, az oklevlet és a jutalomkönyvet ma kapta meg. Udvarhölgyei: Tajrányi Zsófia 4. b, Szentirmai Zita 2.a és Kovács Boglárka 2.a osztályos tanulók lettek. Szintén könyvjutalomban részesültek. Fotók.

június 1-jén Varga András önkormányzati képviselő úr virágpalántákat adományozott az iskolánknak, amelyeket az intézmény előtti kis kertbe ülettünk ki. Fotók


2016. május


majus 28-án
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága és Hortobágyi Nonprofit Kft. "Nyerj egy őszi osztálykirándulást” általános iskolások számára hirdetett programokat és vetélkedőt május 28-ra a Nagyerdőben. A versenyen két csapattal képviseltük iskolánkat: Gábor Tamás a drámásaival és a 2. c osztály tanító nénijükkel: Szuszikné Megyesi Zitával.
A szerencse a 2.c-nek kedvezett! Megnyerték a fő díjat: a hortobágyi osztálykirándulást! Gratulálunk! A programon Izgalmas és szórakoztató feladatok várták a kicsiket és nagyokat. A gyerekek és szüleik sok élménnyel lettek gazdagabbak! Iskolánk tanulói ismét kaptak ajándék csomagot gyermeknap alkalmából Csóra Miklós bácsitól! Nagyon köszönjük! Fotók.

május 28-án nyolc 1-2. osztályos diákjaink Budapesten vettek részt a PIndur pandur országos közlekedési versenyen, ahol ajándékcsomagot nyertek. Felkészítő tanárok: Kissné Karacs Róza, Szakráné Kun Szilvia és Tóth Róbert Mihály rendőr. Fotók

május 27-én Lezárult az „Ünnepeljük meg a sokszínűséget!” mottójú hazai eTwinning tavaszi kampányra benyújtott videók és szlogenek értékelése. Sok videó érkezett az eTwinning programiroda felhívására, akik szerint mindegyik videó más-más szempontból volt kreatív, illeszkedve ebben is a sokszínűséghez. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek a tárgynyereményekben részesülő dobogósok kiválasztásában, akik pedig: 1. a 16. Kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Budapest –általános iskola alsó tagozat, illetve a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - általános iskola felső tagozat 2. Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola, Budapest 3. Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest. Köszönjük a Diákönkormányzat és a 3.c osztály diákjainak aktív közreműködését. Büszkék vagyunk az újabb országos első helyezésünkre. Fotók. . Videók 1. 2. 3.

május 26-án beneveztünk a MagyarKert 3 fordulós országos ÖKO pályázatra. a z 1.sz. napközis csoporttal. Felkészítő: Kissné Karacs Róza. Fotók

május 26-án a Mobilitási Hét keretében megrendezett "Kötött pályán közlekedünk" pályázatra 10 rajzot, 2 makettet, 1 fotót küldtünk be online módon. Felkészítő tanár: Kissné Karacs Róza

május 23-án részt vettünk a KRESZ 8 próba megyei közlekedési versenybe. Fotók

május 21-én második alkalommal kapott 100 diákunk tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot. a gyermeknap alkalmából Csóra Miklóstól. Önzetlen segítségét ezúton is köszönjük! Fptók

május 9-én az "Ünnnepeljük a sokszínűséget" nemzetközi e-Twinning programhoz kapcsolódva rendhagyó diákönkormányzati gyűlést szervezünk a könyvtárban, ahol olyan fogalmakat is tisztázunk, mint tolerancia, diszkrimináció, beszélgetünk az etnikai, a vallási, a kulturális sokszínűségről meghívott vendégeinkkel, kvízjátékot játszunk, kreatív feladatot oldunk meg. Fotók

Halász Bence 7.a osztályos tanuló ezüst minősítést érdemelt ki a 2016. május 4-én megrendezett III. Tehetséggondozó Tudományos Diákkonferencia városi döntőjén. 226 pályamunka közül 21 előadás kerülhetett a konferenciára. Felkészítő tanára: Pummer Józsefné. A videó megtekinthető itt. Felkészítő tanára: Punner Józsefné

május 3-án a Sport legyen a Tied 2016” elnevezésű sportágválasztó rendezvényre látogattak iskolánk diákjai.2016. április

április 21-én a Föld napja alkalmából a felső tagozatos osztályok 3 fős csapatait várjuk egy izgalmas komplex tanulmányi versenyre. A jelentkezéseket Bencsik Kati néninek kell leadni. A versenyre íróeszközt hozzatok magatokkal. Gyülekező 14 órakor az i122-es teremben. A verseny helyszínei: aula, tantermek és a könyvtár.

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. E napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
Iskolánkban április 22-én a Mészáros Díszfaiskola Kft. (honlap: http://www.meszarosdiszfa.hu/ ) jóvoltából 50 darab kis gyertyánt ültettek tanulóink. Fotók


április 26-27
-én papírgyűjtést szervezünk. A hagyományokhoz híven reméljük, hogy most is nagyon sok papír gyűlik majd össze, amelynek a bevételeéből a Diákönkormányzat rendezvényeit támogatjuk majd. További képek itt.


Meghívó 

Szeretettel meghívjuk a leendő első osztályos kedves Szülőket 
a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
nyílt napjára

 


2017. december 8-án. 7.30– 8.00 Köszöntő, iskolabemutatás 
Szombathy András intézményvezető 

floorball és röplabda bemutató Helyszín: aula, tornaterem 
Bencsik Andrásné Varga Tibor 

8.00 – 8.45 4.a osztály 
Helyszín: 1.emelet 101. 
Magyar: Dremák Edit 
Matematika: Székely Béláné 

9.00 – 9.45 4.b osztály 
Helyszín: 1. emelet 115. 
Magyar: Duró Csabáné 
Matematika: Bohán Gizella 

10.00 – 10.45 4.c osztály 
Helyszín: 1. emelet 109. 
Magyar: Szarkáné Szabó Zsuzsanna 
Matematika: Szuszikné Medgyesi Zita 

10.55 – 11.40 Nyelvi órák (4.a osztály) 
Helyszín: 1.emelet 116.
Angol: Laboncz Csilla 
Német: Bellonné Serbán Tünde


Beszéljünk az iskoláról!  címmel tartunk előadást  2017. december 4-én 17 órától a 119-es teremben.
A beszélgetés témája:
 -   iskolaérettség kritériumai
 -   iskolánk bemutatása

ÓVÓNŐK LÁTOGATÁSA

2017.  november 29-én várjuk az óvónőket az alábbi órákra:

8.00 - 8.45        1. a osztály I. emelet 116-os terem
                             tanít: Bányainé Orbán Enikő és Csikai Ágota

9.00 -  9.45        1. b osztály  I. emelet 132-es terem
                             tanít: Czibere Angrea és Romják Ágnes

10.00-tól             Szakmai beszélgetés a könyvtárban


MIVEL ISKOLÁNK  A   FLOORBALL  ÉS A  JÉGHOKI MIATT VÁROSI BEISKOLÁZÁSÚ  INTÉZMÉNY,  ÍGY FELVEZETÜNK  KÖRZETEN   KÍVÜLI  GYEREKET  IS.Tankönyvosztás alsósoknak 2016. augusztus 29-én 7-11-ig és 14-18 óráig, felsősöknek 2016. augusztus 30-án 7-11 és 14-18 órig lesz. A tankönyvek átvételének igazolásához szükséges személyigazolvány/diákigazolvány. (Diák is átveheti a tankönyveket, ha diákigazolványával igazolja magát.) Dr. Siposné Nagy Piroska tankönyvfelelős pedagógus. * A könyvtárból kölcsönzött könyvek kiosztására 2016. szeptember 2-ától a megszokott módon kerül sor osztályonként. Az időpontokról majd az osztályfónökök adnak tájékoztatást.