Művészeti iskola hírei

2017/2018-as tanév

2018. április 21.
Iskolánk mindkét kórusa, a Csicsergő Kicsinyek Kórusa és Pacsirta Gyermekkara a 2018.04.21-én megrendezett Éneklő Ifjúság minősítő versenyén ARANY minősítést ért el, valamint egy különdíjat is kaptak Maros Rudolf: Háros felől c. művének előadásáért. Nagy öröm számunkra ez az eredmény, hiszen a kiskórus másodszor, a nagyok először mérettették meg magukat Éneklő Ifjúságon. Gratulálunk minden fellépő énekkarosunknak és karnagyaiknak Dr. Ludmánné Huri Katalin, Stumpf Noémi, Szűcs Magdaléna és Vagyas Zsuzsanna tanárnőknek, valamint a zongorán közreműködő Horváth Marcell tanár úrnak.
 


2018. április  13.

A  Debreceni József Attila Általános Iskola "Költészet Napja " elnevezésű szavalóversenyén Vilmán Vivien 7.a osztályos tanuló  a zsűri különdíját kapta.
2018. április 10-én
iskolánkba látogatott a nemzetközi hírű debreceni Kodály Kórus és karnagya Szabó Sipos Máté. Énekelt táncok címmel tartottak nekünk előadást. Különböző zenetörténeti korszakokat idéző táncokat hallhattunk, köztük pavanne, gagliard, menüett, keringő, tangó, samba, és bosa nova. Egyes táncokat ki is próbálhattak a gyerekek, illetve ritmushangszereken kísérhették az énekkart. Közel 300 tanulónk nagy élményekkel tért haza a koncertről, melynek zárásaként a gyerekek meglepetéséneke, egy csárdás zárta a műsort, melyben Gere Attila (3.b) párjával csárdást táncolt , Béke Zoltán Ákos (3.b) zongorán kísért.   Képek

2018. április 9.

A  Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett  XII. Megyei Versfesztiválon Manó Sándor 8.a osztályos tanuló arany minősítést szerzett, a  XVI. Debreceni Költészeti Fesztivál "Verset mondok" -  a magyar irodalom gyöngyszemei szavalóversenyen pedig második helyezést ért el. Vilmán Vivien 7a.a osztályos tanuló szintén arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíját is  megkapta.  

   


2018. március 7-én szolfézsos tanulóink "orgonatúrára" mentek a Megtestesülés Templomba, tanárukkal Szűcs Magdalénával. A templom kántora tartott a gyerekeknek rendkívüli szolfézs órát, melyen kipróbálhatták a hangszert, megismerhették annak működést és megnézhették belülről a hangszert. A gyerekek nagy élményekkel tértek haza az 1400 sípot tartalmazó orgonából.

2018. március 2-án Arany János születésnapján nagy megtiszteltetés érte két diákunkat Nagy Henriettát és Zán Lilit. Arany János 200. születésnapja alkalmából jubileumi sorozat indult pontosan egy évvel ezelőtt, melyet ország szerte rendezvények sora követett. Ennek az évnek a záró alkalmát Nagyszalontán, Arany János szülővárosában tartották március másodikán. Az országos ünnepségsorozatot a költő szülőházánál zárták, ahol az ünnepi műsorban lépett fel iskolánk két tehetséges tanulója. Nagyszalontai népdalcsokrot énekeltek, melyet maga Kodály Zoltán gyűjtött. Nagy megtiszteltetés, hogy egy színpadon énekelhettek a debreceni Kodály Kórus profi énekeseivel. A lányok lenyűgözték a közönséget kristály tiszta, szívet melengető énekükkel és a látvány sem volt utolsó, a gyönyörű hangok mellett az óriási pelyhekben hulló hó lengte be a tájat.   Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
. Képek.
2018.február 5-én a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda Általános Iskola és AMI-ban rendezett regionális népdalénelkési versenyen szép sikereket értek el iskolánk művészeti tagozatának szolfézsos diákjai: 1-2.osztályosok kategóriájában Czeglédi Dóra Felkészítő tanára: Stumpf Noémi 3-4. osztályosok kategóriájában Nagy Henrietta és Zán Lili III. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna 5-6.osztályosok kategóriájában Nagy Kíra Natália, Jámbor Dániel László,Vilmán Pál II. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna 7-8.osztályosok kategóriájában Kungler Kata,Timkó Kata Kiara, Vilmán Vivien II. helyezés. Felkészítő tanár: Vagyas Zsuzsanna.  

           Képek


"A zene az kell, mert körülölel" című programba, amelyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezett, iskolánk is bekapcsolódott. 2018. január 15-én iskolánk aulájában diákjaink, a tanulóink szülei és nagyszülei, valamit az intézmény pedagógusai Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét adták elő. A dalválasztást inspirálta a közelgő Magyar kultúra napja, illetve az, hogy a családokban és az iskolákban is fontosnak tartjuk hagyományaink és nemzeti tudatunk megőrzését. Képek Videó 

2017. december 9-én a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület rendezésében ünnepi koncertet tartottak a Debreceni Egyetem Aulájában, ahol Berkesi Sándor tanár úr 50 éves debreceni munkásságát ünnepelték. Az ünnepi hangversenyen fellépet iskolánk Csicsergő Kicsinyek Kórusa a hajdúdorogi Mécses és Csengettyű Gyermekkarral együtt. Az egyesített gyermekkar éneke nyitotta meg a koncertet, melyen egy Kodály által gyűjtött nagyszalontai népdalcsokrot és Kodály Zoltán Jézus és a gyermekek c. kórusművét énekelték. A gyerekek éneke nagyon meghatotta Berkesi tanár urat, az előadás után egy művet küldött a gyerekeknek, melyet ő írt. A kórust Stumpf Noémi és Szűcs Magdaléna tanárnők készítették fel.Képek

2017.11.24-én a Csapókerti Általános Iskola megyei népdaléneklési versenyén 1. helyezést értek el alsós, csoportos kategóriában Balogh Imre Atilla, Takács Tamara, Nagy Henrietta, Pólyik Noémi és Zán Lili.
Felkészítő tanáruk: Szűcs Magdaléna  Képek


2017. szeptember 29-én meséltek a kicsiknek a művészeti iskola drámásai, a szolfézs tagozatosok pedig furulyán eljátszották a magyar népmesék sorozat zenéjét. Felkészítő tanáraik: Dr Ludmánné Huri Katalin, Gábor Tamás, Megyesiné Agárdi Zsuzsanna, Vagyas Zsuzsa. Fotók..


2016/2017-es tanév

2017. június június 9-én az Országházban volt az Életmese pályázat díjátadója, ahol iskolánk több növendéke is díjazott volt. Az ünnepi műsorban fellépett két tehetséges tanítványunk, Nagy Henrietta és Zán Lili, akik egy szatmári népdalcsokrot énekeltek, felkészítő tanáruk, Szűcs Magdaléna. Képek.

2017. április  24. Lórántffy-napok keretében megrendezett Városi népdaléneklési verseny eredményei:
Szakács Tamara 1.a 1. korcsoport egyéni - I.díj felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
Nagy Kíra Natália 4.c 2. korcsoport egyéni - III. díj felkészítő tanár:
Szűcs Magdaléna Nagy Henrietta és Zán Lili 2.b 1. korcsoport csoportos - II. díjfelkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
Jámbor Dániel László és Vilmán Pál 4.a 2. korcsoport csoportos - II. díj felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna    Képek.

2017. április 8-án  a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége  rendezésében került sor az Éneklő Ifjúság kórusversenyre, ahol iskolánk Csicsergő kórusa Ezüst minősítést kapott.   Képek.   


2017. április 7-én a Megyei népdaléneklési versenyen Szakács Tamara 1.a osztályos tanuló 1. korcsoportban 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szűcs Magdaléna.
Eredményesen szerepeltek:
Polyik Noémi 2.a - tanára: Tóthné Stumpf Noémi
Nagy Henrietta 2.b, Jámbor Dániel 4.a, és Nagy Kira Natális 4.c osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Szűcs Magdaléna


Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett regionális népdaléneklési versenyen szerzett eredményeink:
1. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Noémi (2.) eredményesen szerepelt, tanára Tóthné Stumpf Noémi
1. korcsopor,t csoportos kategória Nagy Henrietta és Zán Lili (2.b) I. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Gréta (4.c) eredményesen szerepelt, tanára Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, csoportos kategória: Jámbor Dániel László és Vilmán Pál (4.a) II. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
3. korcsoport, csoportos kategória: Vagyas Zsuzsa tanítványiAI

Vörösmartys diákok fellépése a Hollywood Magyarországon koncerten

Debrecen – 2017. február 10-én egy nagyszabású koncertre került sor Hollywood Magyarországon címmel a Kölcsey Központban, melyen Hans Zimmer műveit hallhattuk, aki korunk egyik leghíresebb filmzeneszerzője. Olyan filmekből ismerhetjük a zenéjét, mint a Batman, a Da Vinchi kód, az Eredet, az Esőember, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, vagy az Oroszlánkirály. 

A Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta a műveket Werner Gábor karmester irányításával. Az est sztárvendége Lisa Gerrard Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Grammy-díjas és Bafta-díjas énekesnő volt, aki a Gladiátor című film eredeti előadója. A műsort színesítette, hogy az elhangzó részletekhez jeleneteket láthattunk a filmekből.

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát a koncertet megelőző héten, hogy felkérést kaptunk, miszerint a műsor nyitányaként elhangzó Karib-tenger kalózai 3. című film elején elhangzó dalban fiú szólistáknak kellene közreműködniük. Ezt a nem is olyan könnyű részletet két tehetséges tanulónk, Baranyai Levente és Vilmán Pál előadásában hallhattuk a teltházas koncerten. Hatalmas élmény volt a fiúknak egy ilyen nagy létszámú szimfonikus zenekarral arra a pódiumra lépni, ahol néhány perccel később egy világsztár énekelt. Amikor lejöttek a színpadról, csak annyit mondtak a 10 éves gyerekek, hogy most érzik igazán milyen nagy megtiszteltetés ez nekik.

– Szűcs Magdaléna

HAON oldalán megjelent cikk

2016.  október 25-én nagy sikerű műsor keretében mutatkozott be a művészeti iskola a lengyel testvériskolánkból érkező delegáció előtt . A felkészítő pedagógusok: Dr. Ludmánné Huri Katalin, Vagyas Zsuzsa,  Mazajeva Enikő, Pitlova Krisztina és Tóthné Stumpf Noémi voltak.
2016. október  26-án  drámaórát látogattak meg a lengyel diákok és pedagógusok. Az órát Dr. Ludmánné Huri Katalin tartotta.


  2016. október 2-án az Ifjúsági Ház Szüreti programján sikeresen szerepeltek  Gábor Tamás tanár úr művészeti csoportjának  diákjai.. További fotók.

2015/2016-os tanév
A „De jó énekelni!” idegen nyelvi énekversenyen / német nyelv / a szolfézs tagozat diákjai a „Legattraktívabb produkció” díját nyerték el. A kis csapat tagjai: Erdei Roland 7.a, Csuka Viktória 8.b, Kovács Tibor 7.a, Balogh Vivien 7.a, Halász Bence 7.a. Felkészítő tanáruk Vagyas Zsuzsa volt.  
A  X. Jubileumi Versfesztivál megrendezésére 2016. április 11-én 9 órától kerül sor a Méliusz Juhász Péter Megyi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában.A változtatás jogát fenntartjuk

copyright: Seressné Barta Ibolya