Művészeti iskola hírei

2017/2018-as tanév


2018.február 5-én a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda Általános Iskola és AMI-ban rendezett regionális népdalénelkési versenyen szép sikereket értek el iskolánk művészeti tagozatának szolfézsos diákjai: 1-2.osztályosok kategóriájában Czeglédi Dóra Felkészítő tanára: Stumpf Noémi 3-4. osztályosok kategóriájában Nagy Henrietta és Zán Lili III. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna 5-6.osztályosok kategóriájában Nagy Kíra Natália, Jámbor Dániel László,Vilmán Pál II. helyezés Felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna 7-8.osztályosok kategóriájában Kungler Kata,Timkó Kata Kiara, Vilmán Vivien II. helyezés. Felkészítő tanár: Vagyas Zsuzsanna

     


"A zene az kell, mert körülölel" című programba, amelyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezett, iskolánk is bekapcsolódott. 2018. január 15-én iskolánk aulájában diákjaink, a tanulóink szülei és nagyszülei, valamit az intézmény pedagógusai Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét adták elő. A dalválasztást inspirálta a közelgő Magyar kultúra napja, illetve az, hogy a családokban és az iskolákban is fontosnak tartjuk hagyományaink és nemzeti tudatunk megőrzését. Képek Videó 


2017.11.24-én a Csapókerti Általános Iskola megyei népdaléneklési versenyén 1. helyezést értek el alsós, csoportos kategóriában Balogh Imre Atilla, Takács Tamara, Nagy Henrietta, Pólyik Noémi és Zán Lili.
Felkészítő tanáruk: Szűcs Magdaléna  Képek


2017. szeptember 29-én meséltek a kicsiknek a művészeti iskola drámásai, a szolfézs tagozatosok pedig furulyán eljátszották a magyar népmesék sorozat zenéjét. Felkészítő tanáraik: Dr Ludmánné Huri Katalin, Gábor Tamás, Megyesiné Agárdi Zsuzsanna, Vagyas Zsuzsa. Fotók..


2016/2017-es tanév


2017. április  24. Lórántffy-napok keretében megrendezett Városi népdaléneklési verseny eredményei:
Szakács Tamara 1.a 1. korcsoport egyéni - I.díj felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
Nagy Kíra Natália 4.c 2. korcsoport egyéni - III. díj felkészítő tanár:
Szűcs Magdaléna Nagy Henrietta és Zán Lili 2.b 1. korcsoport csoportos - II. díjfelkészítő tanár: Szűcs Magdaléna
Jámbor Dániel László és Vilmán Pál 4.a 2. korcsoport csoportos - II. díj felkészítő tanár: Szűcs Magdaléna    Képek.

2017. április 8-án  a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége  rendezésében került sor az Éneklő Ifjúság kórusversenyre, ahol iskolánk Csicsergő kórusa Ezüst minősítést kapott.   Képek.   


2017. április 7-én a Megyei népdaléneklési versenyen Szakács Tamara 1.a osztályos tanuló 1. korcsoportban 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szűcs Magdaléna.
Eredményesen szerepeltek:
Polyik Noémi 2.a - tanára: Tóthné Stumpf Noémi
Nagy Henrietta 2.b, Jámbor Dániel 4.a, és Nagy Kira Natális 4.c osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Szűcs Magdaléna


Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett regionális népdaléneklési versenyen szerzett eredményeink:
1. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Noémi (2.) eredményesen szerepelt, tanára Tóthné Stumpf Noémi
1. korcsopor,t csoportos kategória Nagy Henrietta és Zán Lili (2.b) I. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Gréta (4.c) eredményesen szerepelt, tanára Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, csoportos kategória: Jámbor Dániel László és Vilmán Pál (4.a) II. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
3. korcsoport, csoportos kategória: Vagyas Zsuzsa tanítványiAI

Vörösmartys diákok fellépése a Hollywood Magyarországon koncerten

Debrecen – 2017. február 10-én egy nagyszabású koncertre került sor Hollywood Magyarországon címmel a Kölcsey Központban, melyen Hans Zimmer műveit hallhattuk, aki korunk egyik leghíresebb filmzeneszerzője. Olyan filmekből ismerhetjük a zenéjét, mint a Batman, a Da Vinchi kód, az Eredet, az Esőember, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, vagy az Oroszlánkirály. 

A Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta a műveket Werner Gábor karmester irányításával. Az est sztárvendége Lisa Gerrard Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Grammy-díjas és Bafta-díjas énekesnő volt, aki a Gladiátor című film eredeti előadója. A műsort színesítette, hogy az elhangzó részletekhez jeleneteket láthattunk a filmekből.

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát a koncertet megelőző héten, hogy felkérést kaptunk, miszerint a műsor nyitányaként elhangzó Karib-tenger kalózai 3. című film elején elhangzó dalban fiú szólistáknak kellene közreműködniük. Ezt a nem is olyan könnyű részletet két tehetséges tanulónk, Baranyai Levente és Vilmán Pál előadásában hallhattuk a teltházas koncerten. Hatalmas élmény volt a fiúknak egy ilyen nagy létszámú szimfonikus zenekarral arra a pódiumra lépni, ahol néhány perccel később egy világsztár énekelt. Amikor lejöttek a színpadról, csak annyit mondtak a 10 éves gyerekek, hogy most érzik igazán milyen nagy megtiszteltetés ez nekik.

– Szűcs Magdaléna

HAON oldalán megjelent cikk

2016.  október 25-én nagy sikerű műsor keretében mutatkozott be a művészeti iskola a lengyel testvériskolánkból érkező delegáció előtt . A felkészítő pedagógusok: Dr. Ludmánné Huri Katalin, Vagyas Zsuzsa,  Mazajeva Enikő, Pitlova Krisztina és Tóthné Stumpf Noémi voltak.
2016. október  26-án  drámaórát látogattak meg a lengyel diákok és pedagógusok. Az órát Dr. Ludmánné Huri Katalin tartotta.


  2016. október 2-án az Ifjúsági Ház Szüreti programján sikeresen szerepeltek  Gábor Tamás tanár úr művészeti csoportjának  diákjai.. További fotók.

2015/2016-os tanév
A „De jó énekelni!” idegen nyelvi énekversenyen / német nyelv / a szolfézs tagozat diákjai a „Legattraktívabb produkció” díját nyerték el. A kis csapat tagjai: Erdei Roland 7.a, Csuka Viktória 8.b, Kovács Tibor 7.a, Balogh Vivien 7.a, Halász Bence 7.a. Felkészítő tanáruk Vagyas Zsuzsa volt.  
A  X. Jubileumi Versfesztivál megrendezésére 2016. április 11-én 9 órától kerül sor a Méliusz Juhász Péter Megyi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában.A változtatás jogát fenntartjuk

copyright: Seressné Barta Ibolya