Iskolai weblap banner gyerekekkel
iskolai logo Vörösmarty arckepe es az iskola

Szulo-suli cimlap gyerekek, szulok, tanar clipart


Mi a projekt célja?
Szechenyi 2020 projektlogo

"A gyermek iskolai teljesítményét erősen befolyásolja a család szociokulturális háttere. Az iskolai teljesítmény pedig predesztinálja a társadalomban betöltött szerepét.A korai iskolaelhagyás, lemorzsolódás, a tanulásban elszenvedett kudarcok, olyan negatív személyiségjegyek kialakulásához vezetnek, amelyek tovább rontják a sikeres életút megvalósításának lehetőségét.

Ahhoz, hogy ezt a problémát orvosolni lehessen, a folyamatot kell mérsékelni, társadalmi összefogásra van szükség, amelyben jelentős szerep jut a pedagógusoknak is. Olyan oktatást és légkört kell szükséges megteremteni az iskola falai között, ahol jelentős szerep jut a tanítványok fejlesztése során az egyéni szükségleteknek, a differenciált tanulási stratégiáknak, az alternatív tanulási lehetőségeknek.

A projekt megvalósításában közvetlenül résztvevő oktatási intézményekcélja, hogy minél előbb kiszűrjék azokat a diákokat, akik veszélyeztetettek a fenti szempontok szerint és mielőbb megtalálják számukra a legmegfelelőbb formákat a sikeres tanuláshoz, eredmények eléréséhez.Ennek érdekében programtervet, egyéni fejlesztési terveket készítenek, amelyek magukba foglalják a fejlesztendő gyermek előmeneteléhez hozzájáruló tevékenységeket, valamint a családok támogatási lehetőségeinek különböző formáit. Munkájuk hatékonyságát egy külön értékelő rendszeren keresztül, egy bemeneti és egy kimeneti méréssel kívánják mérni.
"
(részlet a pályázati anyagból)

A pályézatban azok a tanulók vehetnek részt, akik átlaga 3,0 alatti vagy egy teljes egészet rontottak az előző félévi tanulmányi eredményükhöz képest.

 

SEGÍTSÉG  SZÜLŐKNEK

Made with Padlet
ESEMÉNYEK
PROGRAM NAPTÁR

FOTÓK, VIDEÓK
 

Life long learning logo  Hatartalanul projektlogo EGT Alap logo Ökoiskola logo Fenntarthatósági Témahét logo

Erasmus+ logo Yourope projekt eTwinning logo Szechenyi 2020 logo A változtatás jogát fenntartjuk

copyright: Seressné Barta Ibolya